Un bărbat mort, somat de APIA să îşi achite o datorie

Un bărbat din Vâlcea, mort de mai bine de o jumătate de an, este somat lună de lună de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) să îşi achite o datorie de 1.028 de lei. Juriştii instituţiei au mers chiar mai departe şi l-au dat în judecată pe bărbat. Rudele sunt revoltate, mai ales că datoria a fost plătită de când bărbatul trăia.

RomaniaTV.net
12 dec. 2011, 15:21
Un bărbat mort, somat de APIA să îşi achite o datorie

Bărbatul mort este programt pe 17 ianuarie 2012 la primul termen în procesul pe care APIA i l-a intentat. Reprezentanţii judecătoriei îşi recunosc greşeala, însă dau vina pe baza de date neactualizată.

„Este vina părţii reclamantei, care nu efectuează propriile investigaţii cu privire la calitatea persoanei pe care o dau în judecată, dar este în mică măsură şi vina instanţei. Dacă am fi avut o bază de date actualizată, am fi putut să verficăm şi noi înainte de a trimite citaţia”, a spus purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, Bogdan Mateescu.

Rudele bărbatului speră că în ianuarie, la primul termen, vor scăpa de citaţiile trimise de APIA, mai ales că datoria de 1.028 de lei este plătită.