Un bărbat, obligat să plătească 5.000 de lei unei rude după ce a jignit-o pe Facebook

Un bărbat, fost conferențiar universitar, a fost obligat, printr-o decizie definitivă a instanței, să plătească 5.000 de lei finei sale după ce a jignit-o pe Facebook.

15 apr. 2016, 07:34
Un bărbat, obligat să plătească 5.000 de lei unei rude după ce a jignit-o pe Facebook

Un bărbat din Arad, expert contabil și fost conferențiar universitar, a fost obligat de Tribunal să-i achite femeii pe care o cununase 5.000 de lei pentru că a jignit-o public pe Facebook. Inițial, judecătoria stabilise prejudiciul moral la 30.000 de lei, dar instanța de control a considerat că suma de 5.000 lei „îndestulătoare pentru suferințele provocate prin postarea jignitoare de către pârât pe site-ul de socializare”, scrie clujust.ro.

„…Pentru a pronunța această sentință, prima instanță a reținut cu privire la acțiunea principală, că la data de 23.02.2013, pârâtul C. Florin Ion postat pe pagina sa de Facebook următorul text: „vreau să înțelegeți faptul că S. D (fosta (sau actuală?..) măritată cu H. Florin e o curvă dovedită! Lucru recunoscut și știut în Arad !!!”. Urmare a acestei postări, reclamanta a fost sunată de fostul soț care i-a adus la cunoștință ceea ce a scris pârâtul despre ea. Aceasta, aflându-se la o cafenea din oraș cu încă două prietene – martorele Ș R și S A I – a fost foarte afectată de cele postate de către pârât, după cum rezultă din declarațiile martorelor. Astfel, ambele martore au arătat că reclamanta a început să tremure și să plângă, neînțelegând atitudinea pârâtului. Reclamanta a fost atât de afectată de situație încât martorele nu au reușit să o liniștească, fiind nevoite să o conducă acasă. Pârâtul nu a negat postarea sa de pe pagina de Facebook, arătând însă că a șters-o după câteva ore astfel că doar fostul soț al reclamantei a văzut ceea ce a scris. De asemenea, pârâtul a mai arătat în apărare că fostul soț al reclamantei i-a relatat în decursul mai multor întâlniri despre „comportamentul imoral al reclamantei, astfel că demnitatea reclamantei nu putea fi afectată de faptul că acesta a citit mesajul”, se arată în motivarea Tribunalului Arad.

Citeşte şi RECORD. Daune de aproape un milion de euro în urma unui accident rutier VIDEO


loading...