Un bărbat s-a vaccinat împotriva COVID-19 de cinci ori. Cum a fost posibil acest lucru

Un bărbat din Brazilia s-a vaccinat împotriva COVID-19 de cinci ori, cu seruri de la Pfizer, Coronavac şi AstraZeneca. Acesta a fost descoperit când a încercat să se vaccineze a şasea oară.

21 aug. 2021, 09:28
Un bărbat s-a vaccinat împotriva COVID-19 de cinci ori. Cum a fost posibil acest lucru
Un bărbat s-a vaccinat împotriva COVID-19 de cinci ori. Cum a fost posibil acest lucru

Un bărbat s-a vaccinat împotriva COVID-19 de cinci ori. Este vorba despre un bărbat din Rio de Janeiro. Autorităţilea încearcă să afle cum a fost posibil ca barbatul să se vaccineze împotriva coronavirusului de cinci ori, într-un interval de zece săptămâni.

Un bărbat s-a vaccinat împotriva COVID-19 de cinci ori. A fost descoperit când încerca să facă al şaselea vaccin

Citeşte şi A fost aprobat vaccinul ce va fi administrat direct în trei doze, la persoanele cu vârsta de peste 12 ani. Este primul ser anti-Covid din lume, pe bază de ADN

În perioada 12 mai – 21 iulie, bărbatul din Brazilia a primit două doze de vaccin Pfizer, două de CoronaVac şi una de AstraZeneca, susţine postul TV Globo, care a putut vedea carnetul de vaccinare a acestui locuitor din Rio.

Acesta a fost descoperit când a încercat să se vaccineze a şasea oară, la 16 august. Autorităţile din Rio au explicat că bărbatul s-a dus la trei centre diferite şi a profitat de probleme la sistemul informatic. Secretariatul Sănătăţii a precizat că „l-a putut identifica pe bărbat” şi că va lua „măsurile necesare”.

Pentru a se putea vaccina, brazilienii trebuie să îndeplinească anumite condiţii. Aceştia trebuie sp fie în limita de vârstă corespunzătoare calendarului anunţat, să prezinte un act de identitate şi un certificat care să ateste că au primit prima doză, înainte de a doua.

Centrele de vaccinare nu propun alegerea vaccinului. Oraşul Rio a trebuit în repetate rânduri să suspende vaccinarea populaţiei din cauza penuriei de vaccinuri.

Însă sute de cazuri de fraudă au fost anunţate, cu persoane care s-au dus la centre de vaccinare din Sao Paulo, Rio de Janeiro sau Minas Gerais pentru a primi vaccinul dorit sau a treia doză. Contrar a ceea ce se întâmplă în alte ţări, dorinţa brazilienilor de a se vaccina este foarte ridicată.

Citeşte şi Vaccin împotriva COVID-19 mai puternic, dezvoltat de cercetători. Ce conţine serul şi cum ar putea ajuta sistemul imunitar