Un bărbat se zbate între viaţă şi moarte după ce a luat un medicament

Medicii ieşeni fac eforturi mari pentru a-i salva viaţa unui bărbat de 58 de ani. Acesta a fost transportat la spital în stare critică şi a fost dus direct în sala de operaţie.

24 ian. 2015, 12:52
Un bărbat se zbate între viaţă şi moarte după ce a luat un medicament

Pacientul a fost internat in Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI), postoperator starea de sanatate a acestuia se mentine la fel de grava. Sansele de supravietuire ale ieseanului sunt minime, dupa cum au afirmat medicii. Barbatul a fost adus joi, 23 ianuarie, la Spitalul „Prof. Dr. Nicolae Oblu” (Neurochirurgie) din Iasi. Pacientul era in coma si examenele de specialitate au aratat ca acesta are hemoragie cerebrala, scrie bzi.ro.

Citeşte şi Aţi luat acest medicament? Aveţi grijă, vă poate pune viaţa în pericol

„Pacientul este in stare foarte grava, cu un prognostic extrem de rezervat. Este prematur sa ne pronuntam asupra evolutiei starii de sanatate. Pacientul a ajuns la spital cu hematom intracerebral, hemoragie cerebrala si stare de coma. A fost operat in urgenta si postoperator starea de sanatate este la fel de grava. Este internat in Terapie Intensiva si respira cu ajutorul aparatelor”, a declarat Florin Gramada, medic neurochirurg.

Medicii de specialitate au precizat ca hemoragia cerebrala s-a produs in urma adminstrarii zilnice a unui tip de aspirină. Bolnavul lua acest medicament fara a avea acordul vreunui medic, considerand ca este un medicament banal care nu ii poate face niciun rau. Familia le-a spus medicilor ca barbatul lua acid acetilsalicilic de cateva luni, dupa ce a vazut o reclama cu acest medicament la televizor.

Nu este primul caz de acest gen inregistrat la Spitalul „Prof. Dr. Nicolae Oblu”. In ciuda avertismentelor medicilor, multe persoane iau aspirina „dupa ureche”, ignorand total riscurile pe care le prezinta, la fel ca orice medicament.

Citeşte şi Adevărul despre aspirină