Un bărbat suspectat de legături cu atentatele teroriste din Franţa, arestat în Algeria

Un algerian rezident în Belgia suspectat de legături cu atacurile jihadiste din 13 noiembrie la Paris a fost arestat marți în Algeria, a anunțat sâmbătă parchetul din Bejaia, la est de Alger.

28 feb. 2016, 08:40
Un bărbat suspectat de legături cu atentatele teroriste din Franţa, arestat în Algeria

Suspectul a fost plasat în arest preventiv la Akbou, în departamentul Bejaia (250 km est de Alger), a precizat parchetul într-un comunicat citat de agenția de presă APS, preluată de AFP.

Parchetul a indicat că acest cetățean algerian este suspectat „de a avea legături cu atentatele teroriste comise la Paris în noiembrie anul trecut”.

Bărbatul a fost arestat după informații despre”posibila sa implicare în activități teroriste și posibila apartenență la un grup terorist (activ) în afara țării”, a adăugat parchetul.

Suspectul s-a predat singur după o convocare a judecătorului de instrucție al tribunalului din Akbou, a adăugat parchetul, fără a dezvălui identitatea suspectului și presupusul rol în atentate.

Citeşte şi 5.000 de jihadişti antrenaţi de Statul Islamic, în Europa. Şeful Europol: Este cel mai ridicat nivel de alertă teroristă

Potrivit cotidianului Le Soir d’Algérie, el este Zouhir Mehdaoui, în vârsta de 29 de ani, care a părăsit Algeria în 2012 cu destinația Turcia.

Prezentat ca un apropiat al lui Abdelhamid Abaaoud, „creierul” presupus al atacurilor de la Paris, Zouhir Mehdaoui a rămas apoi în Grecia înainte de a se stabili lângă Bruxelles unde s-a căsătorit cu o belgiană în 2014, a precizat Le Soir.

Atacurile jihadiste au făcut 130 de morți și sute de răniți la 13 noiembrie 2015 în mai multe locuri din Paris.