Un bărbat urmărit internaţional de autorităţile din Grecia, prins de poliţiştii constănţeni

Un bărbat de 28 de ani din Cernavodă, urmărit internaţional de autorităţile din Grecia pentru infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale, a fost prins de poliţiştii constănţeni. El va fi prezentat, joi, Curţii de Apel Constanţa pentru emiterea unui mandat de arestare preventivă, urmând să fie predat apoi autorităţilor din Grecia.

RomaniaTV.net
20 sept. 2018, 06:36
Un bărbat urmărit internaţional de autorităţile din Grecia, prins de poliţiştii constănţeni

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Constanţa, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei oraşului Cernavodă au prins, miercuri, un bărbat de 28 de ani, din oraşul Cernavodă, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile din Grecia.

El a fost dat în urmărire internaţională pentru comiterea de infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale a adulţilor pe teritoriul Greciei. Bărbatul a comis faptele în anul 2017, în Atena, victimă fiind o femeie din Cernavodă.

Pentru prinderea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

El a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, care a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, fiind dus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Constanţa.

Joi, bărbatul va fi prezentat Curţii de Apel Constanţa pentru emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 15 zile, în vederea predării către autorităţile greceşti.