Copil de 6 ani, luat OSTATIC de un bătrân după ce a ucis şoferul unui autobuz şcolar VIDEO

În statul american Alabama, un bărbat de aproximativ 65 de ani a tras cu o armă de foc în şoferul unui autobuz care transporta elevi şi a luat ostatic un copil de şase ani aflat în vehicul. De peste patru zile, poliţiştii duc negocieri cu agresorul privind eliberarea elevului.

01 feb. 2013, 11:05
Copil de 6 ani, luat OSTATIC de un bătrân după ce a ucis şoferul unui autobuz şcolar VIDEO

Copilul se află în continuare în mâinile răpitorului său. Atacatorul şi copilul se află într-un buncăr subteran. Ei au mâncare, curent electric şi televizor, potrivit AGERPRES.

Agresorul, în vârstă de 65 de ani, negociază cu poliţia, însă deocamdată fără niciun rezultat. Dar băiatul de şase ani pare să fie teafăr. Mai mult, forţele de ordine au reuşit să îi trimită medicamente, cărţi şi creioane de colorat. Autorităţile nu au divulgat motivul răpitorului, pe care vecinii îl descriu drept singuratic şi paranoic. 

Incidentul s-a petrecut marţi în apropierea oraşului Midland, potrivit presei locale, care scrie că agresorul l-a înşfăcat pe unul din elevi şi a tras de patru ori în direcţia şoferului, care refuzase să deschidă uşa vehiculului ca acesta să poată intra. Ulterior, şoferul a murit din cauza rănilor grave.

Poliţia a stabilit deja identitatea agresorului, el dovedindu-se a fi Jimmy Lee Dykes (65 de ani), care urma miercuri să compară într-o instanţă locală, într-un caz de ameninţare cu violenţa fizică.

În ultima perioadă, America se confruntă cu numeroase atacuri armate asupra şcolilor. Ultimul dintre ele a avut loc la începutul acestui an. Pe data de 16 ianuarie, un bărbat înarmat a deschis focul, cu o armă semiautomată, în parcarea unui colegiu din Kentucky, în zona de centru-est a Statelor Unite, omorând două persoane şi rănind alta. 

Cel mai sângeros atac armat produs în ultimii 20 de ani într-o unitate de învăţământ americană a avut loc aprilie 2007. 32 de persoane au murit după ce un bărbat a deschis focul în campusul universităţii Virginia Tech din Blacksburg (Virginia). Ulterior, atacatorul s-a sinucis.