Un bătrân a rătăcit trei zile în munţi. Salvamontiştii l-au găsit înfometat şi deshidratat VIDEO

Un turist de 71 de ani din Timişoara s-a rătăcit pe munte, unde a supravieţuit trei zile până a fost găsit de salvamontişti. Bărbatul se afla la tratament în staţiunea Băile Olăneşti din judeţul Vâlcea. În ciuda nopţilor friguroase şi a lipsei de hrană, bătrânul a rezistat bine.

RomaniaTV.net
08 nov. 2012, 07:11
Un bătrân a rătăcit trei zile în munţi. Salvamontiştii l-au găsit înfometat şi deshidratat VIDEO

Bătrânul plecase să se plimbe pe o potecă nemarcată din Munţii Căpăţânii. S-a rătăcit în zona Piatra Cerbului, la peste 700 de metri altitudine.

„Bărbatul a solicitat ajutor la 112. Am preluat cazul. Din păcate, când a intrat în munte a rămas fără telefon”, a spus şeful Salvamont Vâlcea, Mircea Lera.

12 salvamontişti l-au căutat zi şi noapte. După ce au scotocit pădurea timp de trei zile, l-au găsit pe bătrân. „L-am găsit într-o grotă. Stătea în frunze ca să se ferească de ploaie, de vânt şi temperaturi scăzute. Îşi făcuse un adăpost. Trei zile nu a mâncat nimic, doar a băut apă”, a spus un salvamontist.

Ca să nu moară de frig, bărbatul s-a mişcat tot timpul. În prima noapte a stat sub un copac, iar a doua zi a găsit grota unde şi-a făcut un pat de frunze. „Am ţintit un copac acolo, care era mai zdrăvan, ca mă reazem de el. Am înnoptat acolo. Mi-am frecat spatele de el ca să mă încălzesc. Când s-a făcut ziuă am plecat de acolo”, a povestit turistul rătăcit Iancu Jurca.

Spre surprinderea medicilor, bătrânul a rezistat foarte bine fără hrană, chiar dacă este diabetic. „Bărbatul este foarte lucid, foarte orientat. A ştiut să se adapteze condiţiilor vitrege. Este într-o stare foarte bună”, a spus medicul UPU Vâlcea, Ion Tanislav.

După ce se va înzdrăveni, bătrânul se va întoarce în staţiune pentru a-şi continua tratamentul balnear.