Un bătrân de 76 de ani face senzaţie cu cizme de cauciuc şi schiuri de lemn VIDEO

Badea Ştefan are 76 de ani şi de mai bine de o jumătate de secol în fiecare iarnă se dă cu schiurile. Nu-i plac clăparii, pentru că sunt prea grei şi este încălţat cu o pereche de cizme de cauciuc, legate de schiurile din lemn cu nişte cureluşe.

03 feb. 2014, 13:33
Un bătrân de 76 de ani face senzaţie cu cizme de cauciuc şi schiuri de lemn VIDEO

Îmbrăcat ca un ţăran autentic, cu iţari, cuşmă şi chimir, badea Ştefan Istrate din Piatra Fântânele, judeţul Bistriţa-Năsăud, a făcut senzaţie pe pârtia din localitate, la un concurs de schi, potrivit citynews.ro.

De băiet mic schiez. M-am învăţat aici, în munţii aceştia pentru că aici locuiesc. Eu singur m-am învăţat. Am făcut rost de schiuri de la armată, nu se găseau pe atunci. Primele schiuri le-am avut din al doilea război mondial, au rămas de la militari. Încă mai am legăturile schiurilor de atunci„, spune badea Ştefan.

„Mai obosesc la deal, la vale nu mă obosesc aşa tare că mă duc pe ele, dar la deal e mai greu”, mai spune Ştefan Istrate. Spune că nu poate purta clăpari, pentru că sunt prea grei şi preferă „cizmele de gumă”, încălţări pe care le-a legat de schiuri cu nişte cureluşe. Schiurile pe care le are acum, la rândul lor sunt vechi, fiind cumpărate prin anii 70, de la Reghin. „Nu pot purta clăparii, că sunt grei, au cinci kilograme. E mai uşor cu cizmele, te lasă să mergi mai uşor pe zăpadă”, spune acesta.

Organizatorii concursului de schi fond şi biatlon, organizat pe păşunea Rusu din Piatra Fântânele au rămas impresionaţi de devotamentul bătrânului, răsplătindu-l cu o medalie şi o diplomă, fiind cel mai vârstnic participant la ediţia din acest an a competiţiei.

VEZI ŞI Pârtieee! Piţipoancele de sezon fac furori pe Internet. GALERIE FOTO amuzantă