Un bătrân din Harkov a găsit o modalitate ingenioasă pentru a-şi anunţa vecinii că este în viaţă

Războiul din Ucraina a ajuns în a 11-a săptămână, iar zona oraşului Harkov, în care se află bătrânul, este una dintre cele mai afectate de conflict.

11 mai 2022, 14:48
Un bătrân din Harkov a găsit o modalitate ingenioasă pentru a-şi anunţa vecinii că este în viaţă

Bătrânul iese în fiecare dimineaţă şi lipeşte pe uşa casei sale un bilet pe care trece data, astfel încât vecinii să vadă hârtia şi să ştie că vecinul lor nu a pierit în bombardamente.

Harkov, care este al doilea oraş ca mărime din Ucraina, se află sub tiruri de obuze aproape constante de când forţele Kremlinului au invadat ţara la 24 februarie.

Preşedintele Volodimir Zelenski a lăudat marţi seara „puterea supraomenească” a trupelor ucrainene în lupta ţării împotriva armatei ruse invadatoare.

Preşedintele Zelenski s-a referit la informaţiile din cursul zilei din partea conducerii militare ucrainene privind victorii teritoriale în apropierea oraşului Harkov din estul Ucrainei. Ocupanţii sunt expulzaţi „treptat” din regiune, a spus şeful statului ucrainean.

Citeşte şi: Se schimbă harta Europei. Lovitură grea pentru Zelenski pregătită de Putin

Conform armatei ucrainene, au fost recucerite mai multe oraşe. Informaţiile nu au putut fi verificate independent.

„Forţele armate ale Ucrainei fac totul pentru a ne elibera ţara şi poporul”, a spus Volodimir Zelenski.”Toate oraşele noastre vor fi eliberate – Herson, Melitopol, Berdiansk, Mariupol şi toate celelalte”, a adăugat preşedintele, potrivit News.ro.

Dacă ofensiva ucraineană va avea succes, campania Rusiei ar putea fi în pericol.

Citeşte şi: Un raport al armatei ruse susţine că soldaţii lui Putin au omorât în cursul nopţii de marţi 280 de soldaţi ucraineni şi au distrus 59 de unităţi de echipament militar