Un bătrân fără mâini şi fără picioare: Nu m-am gândit să cerşesc. Mi-a fost ruşine VIDEO

S-a născut fără mâini şi fără picioare, dar le dă tuturor o adevărată lecţie de viaţă. Ion Benim, un bărbat de 67 de ani din judeţul Vrancea, s-a luptat toată viaţa cu handicapul cu care a venit pe lume. Omul însă a muncit cinsit şi nu a cerut niciodată nimic de la alţii. Mai mult, a avut grijă de o mătuşă oarbă, apoi de o nepoată care nu vede şi nu aude.

RomaniaTV.net
24 oct. 2012, 06:57
Un bătrân fără mâini şi fără picioare: Nu m-am gândit să cerşesc. Mi-a fost ruşine VIDEO

Bătrânul locuieşte în satul Prahudanu din judeţul Vrancea. Singur îşi face mâncare, cât şi cum poate, singur se gospodăreşte şi tot singur îşi mână calul.

Cu toţi îl ştiu prin sat, însă puţini i-au mai dat, din când în când, o mână de ajutor. Bătrânul are o pensie şi un ajutor de handicap, bani pe care doar el ştie cum îi drămuieşte. Până nu demult, ca să mai câştige un bănuţ, muncea cu ziua prin sat, dar acum l-au cam lăsat puterile.

Deşi este infim, are o inimă mare. Bătrânul le-a luat în grijă pe mătuşa sa şi pe fiica acesteia, amândouă oarbe şi surde. Bătrâna a murit, iar bărbatul are grijă acum de nepoată.

„Am trei milioane de lei, fără două sute de lei. Nu m-am gândit să cerşesc. Mi-a fost ruşine. Că mi-ai dat dumneatale o bucată de pâine, zic „bodea proste”. Eu mai degrabă mă împuşc decât să cerşetoresc”, a spus Ion Benim.