Un bebeluş de doar o lună a fost infectat cu coronavirus. Mama copilului a fost declarată negativă în urma testării

Un bebeluș de doar patru săptămâni din Botoșani a fost diagnosticat cu coronavirus, în timp ce mama sa a fost declarată negativă, a declarat pentru AGERPRES, directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani. 

RomaniaTV.net
01 iun. 2020, 06:35
Un bebeluş de doar o lună a fost infectat cu coronavirus. Mama copilului a fost declarată negativă în urma testării

Copilul a fost internat la Secția de Boli Infecțioase – pediatrie a Spitalului Județean de Urgență  „Mavromati”, unde este supus tratamentului de specialitate.

Citește și: Noi decese ale unor persoane infectate cu coronavirus în România. Bilanţul a ajuns la 1.270

În acest caz, cadrele medicale au demarat o anchetă epidemiologică pentru a stabili sursa infecției cu coronavirus. Conform primei analize se consideră că bebelușul a fost infectat în urma intrării în contact cu rude din municipiul Suceava.

Bebelușul de doar patru săptămâni este cel mai mic pacient cu coronavirus înregistrat în judeţul Botoşani de la începutul pandemiei.

Până pe 31 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 19.257 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.256 au fost declarate vindecate și externate.  

De asemenea, astăzi, 1 iunie, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat încă patru decese provocat de infectarea cu coronavirus.