Un bebeluş de doar ŞASE luni este infectat cu coronavirus. Erin supravieţuieşte cu ajutorul unui ventilator

Familia unui bebeluș de doar șase luni care în prezent supraviețuiește cu ajutorul unui ventilator, fiind infectat cu coronavirus, susține că oamenii ar trebuie să ia în serios pandemia de COVID-19.

RomaniaTV.net
13 apr. 2020, 19:13
Un bebeluş de doar ŞASE luni este infectat cu coronavirus. Erin supravieţuieşte cu ajutorul unui ventilator

Erin Bates, în vârstă de doar șase luni, s-a născut cu o greutate doar 2,4 kilograme și o afecțiune a inimii care a necesitat o intervenție chirurgicală. Bebelușul a avut nevoie de tratament, însă a reușit să se recupereze. Cu toate acestea, în urmă cu câteva zile a fost confirmat cu coronavirus.

Citește și: Bebeluş şi mama lui, confirmaţi cu coronavirus. Micuţul face parte din lotul de 10 nou-născuţi restestaţi pentru COVID-19

O fotografie cu bebelușul, publicată cu acordul părinților, arată cum fiica lor respiră cu ajutorul unui aparat de oxigen, fiind înconjurată doar de fire, tuburi și echipamente medicale. Din cauza condițiilor strice în contextul pandemiei de coronavirus, doar o persoană are voie să fie alături de micuță. Prin urmare, mama ei o veghează zi și noapte.

Cei doi soți consideră că Erin va reuși să învingă boală deaorece este un bebeluș puternic, pe care îl așteaptă de mai bine de 10 ani. De asemenea, cei doi sunt recunoscători medicilor care fac tot posibilul pentru bebelușul lor.

Cu toate acestea, cei doi susțin că oamenii încă nu iau în serios pandemia de coronavirus, iar acest lucru este grav deoarece pot împrăștia virusul în continuare.

 „Oamenii încă nu iau în serios acest focar și asta mă supără. O iau personal. Mă îngrozește faptul că pamenii încă nu înteleg măsurile” , susține tatăl fetiței.

Am văzut o poză cu o plajă unde era o colibă cu înghețată, cu oameni care stau la coadă afară, parcă era o zi normală. Mă îngrozește că oamenii încă nu se lipesc de măsurile de blocare. Ne enervează pe amândoi.

Mama fetiție a postat un mesaj pe contul de Facebook, unde își îndeamnă prietenii să se roage pentru Erin.

‘Vă rog, vă rog, păstrați-l pe Erin în rugăciunile voastre. Nu o putem pierde din cauza acestui virus. S-a luptat prea mult, avem nevoie de ea” , scrie aceasta.