Un bebeluș de șase săptămâni este infectat cu COVID. Medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire

Medicii de la Spitalul de Pediatrie ”Sf Maria” din Iași sunt rezervați în ceea ce privește starea bebelușului transferat de la spitalul din Suceava. Fetița de doar șase săptămâni este în stare gravă din cauza noului coronavirus.

01 dec. 2020, 12:29
Un bebeluș de șase săptămâni este infectat cu COVID. Medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire

Un bebeluș de șase săptămâni este infectat cu COVID. Acesta este intubat și ventilat mecanic, fiind testat pozitiv cu coronavirus. Acesta prezintă leziuni pulmonare specifice infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Citește și: Klaus Iohannis, mesaj emoţionant de Ziua Naţională a României: Medicii au plătit un tribut greu. Sunt eroii acestui an!

Purtătorul de cuvânt al Spitalului ”Sf. Maria” a declarat că bebelușul, o fetiță de șase săptămâni, a fost transferată în cursul nopții de duminică spre luni de la Spitalul Județean Suceava, fiind infectată cu coronavirus.

Un bebeluș de șase săptămâni este infectat cu COVID. „Din păcate, sugarul a venit de la Suceava pozitiv la noul coronavirus. Se menține starea generală extrem de gravă, în continuare este ventilată mecanic, cu suport electromecanic, cu suport electro-cardiac. Are o stare generală extrem de grava. Nu are alte afecțiuni anterioare, dar în contextul bolii a făcut și un tromboembolism pulmonar mai complicat. Prognostic rezervat”, a precizat dr. Cernahovschi.

Potrivit sursei citate, mama copilului este si ea pozitiva la coronavirus, dar este asimptomatică. Fetița de șase săptămâni este unul dintre cei mai mici copii internați cu simptome atât de gravă asimiltate cu coronavirusul la Spitalul clinic de urgență „Sf. Maria” din Iași.

Citește și: Strigătul de disperare al unei paciente internate într-un cort COVID: ”Nu cred că mai ies vie”

„Maşina de neonatologie a SMURD Iaşi a efectuat această misiune cu un transfer al unei fetiţe de o lună, în categoria de nou născuţi, care a necesitat incubator şi ventilator de neonatologie. Un copil la care există suspiciunea de infecţie cu SARS-CoV-2, testul rapid fiind pozitiv, având manifestări severe ale insuficienţei respiratorii acute. Copilul a fost adus în ATI la Spitalul Sfânta Maria pentru tratamentul de specialitate”, a declarat Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD.

Luna trecută un bebeluș de doar patru luni a fost ucis în urma infecției cu coronavirus. Bebelușul prezenta mai multe comorbidiăți accentuate, conform reprezentanţilor Grupului de Comunicare Strategică.