Un bebeluş de trei luni din Galaţi a murit intoxicat cu nitriţi

Un bebeluş de doar trei luni din comuna gălăţeană Vânători a murit în cursul zilei de luni în urma unei intoxicaţii cu nitriţi după ce părinţii i-ar fi dat lapte preparat cu apă dintr-o fântână a cărei apă era nepotabilă.

RomaniaTV.net
20 iul. 2015, 12:43
Un bebeluş de trei luni din Galaţi a murit intoxicat cu nitriţi

Directorului Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Mihai Polinschi, a declarat că micuţul avea o concentraţie de nitriţi în organism de peste 94%, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Intoxicaţie alimentară la Păltiniş. Mai mulţi turişti au avut nevoie de îngrijiri medicale

„Din păcate, bebeluşul de trei luni nu a supravieţuit. Era epuizat, se afla în comă şi a intrat în stop cardiac. S-au efectuat manevrele de resuscitare, a fost transportat la Spitalul de Copii unde s-au continuat aceste manevre încă 30 de minute, dar din păcate a decedat. Suspiciunea iniţială a fost confirmată. Concentraţia de nitriţi era de 94%, în condiţiile în care o concentraţie de 60% este letală„, a declarat Polinschi.

Poliţiştii şi inspectorii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Galaţi efectuează cercetări în acest caz. Trupul bebeluşului a fost preluat de medicii legişti pentru efecturea necropsiei şi pentru a se stabili cu exactitate cauza decesului.

Citeşte şi Un bebeluş a murit în chinuri groaznice sub privirile părinţilor. Un elicopter SMURD a fost chemat de urgenţă