Un bebeluş din Iaşi a murit imediat după ce a fost alăptat. Anunţul făcut de autorităţile medicale

Tragedie cumplită într-o familie din Iaşi. Un bebeluş de doar o lună s-a stins din viaţă la scurt timp după ce a fost alăptat de mama lui.

21 feb. 2021, 17:15
Un bebeluş din Iaşi a murit imediat după ce a fost alăptat. Anunţul făcut de autorităţile medicale

Un bebeluş din Iaşi a murit imediat după ce a fost alăptat. Micuţul a făcut stop cardiac şi nu a mai avut nicio şansă. Copilul nu era cunoscut cu vreo boală. Diagnosticul va fi pus de către reprezentanţii Institutului de Medicină Legală.

Un bebeluş din Iaşi a murit imediat după ce a fost alăptat. Cum s-a petrecut tragedia

Micuţul fusese alăptat fără vreun incident. La scurt timp după, inima bebeluşului a încetat să bată. Mama acestuia îngrijorată a pus mâna pe telefon şi a apelat numărul unic de urgenţă 112.

Un elicopter SMURD din Iaşi s-a deplasat de urgenţă la faţa locului. Medicii au început să-i aplice micuţului manevrele de resuscitare, însă, din nefericire, fără răspuns. Cadrele medicale au anunţat Poliţia, iar mai departe se vor continua cercetările pentru a stabili cauza morţii copilaşului.

„Elicopter SMURD la Slobozia, Voineşti la un bebeluș de o lună în stop cardiac. Nu a răspuns la manevrele de resususcitare. S-a declarat decesul şi a fost anunțata poliţia”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoesu, şefa UPU SMURD Iaşi, potrivit bzi.ro.

Citeşte şi: Bebeluș de cinci luni MORT după ce un sinucigaș s-a aruncat de la etajul 17 și a căzut peste el
De altfel, cu doar câteva zile înainte, o fetiță de doar 6 luni dintr-o localitate din Botoșani a murit după ce ar fi fost legănată prea tare. Părinţii au sunat la 112 şi au anunţat că bebelușul nu se simte bine, însă în momentul în care a sosit ambulanţa fetiţa era deja moartă.

Procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul acestui bebeluş.

„Dosarul a fost mai întâi văzut de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani întrucât inițial s-a suspectat o infracțiune de loviri cauzatoare de moarte, însă la necropsie nu au fost puse în evidențăleziuni externe, motiv pentru care dosarul a fost înregistrat la noi. Medicul legist a precizat că moartea a fost violentă şi a fost cauzată de o hemoragie subdurală bilaterală. Este vorba de așa zisul sindrom al copilului zgâlţâit”, a declarat  prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi, Nicoleta Arpinte.

Citeşte şi: Bebeluş mort după ce a fost legănat prea tare ca să adoarmă. Detalii şocante descoperite la autopsie