Un bebeluş născut pe câmp, abandonat chiar acolo. A fost găsit de o localnică: „Micuţul stătea jos printre spini. Era gol, plângea”

Un bebeluş din Republica Moldova a fost abandonat pe câmp, la scurt timp după ce a venit pe lume. Povestea cu adevărat emoţionantă este mărturisită chiar de doi localnici, care au găsit copilul şi l-au îngrijit.

RomaniaTV.net
13 iul. 2020, 14:50
Un bebeluş născut pe câmp, abandonat chiar acolo. A fost găsit de o localnică: „Micuţul stătea jos printre spini. Era gol, plângea”

În jurul orei 18:00, polițiștii din Nisporeni au fost sesizați de către un cetățean, din satul Cristești, același raion, care stătea cu un nou-născut pe brațe abandonat, găsit într-o fâșie forestieră.”, scrie pe site-ul Poliției Republicii Moldova.

Cei care au găsit bebeluşul mărturisesc faptul că plânsetul disperat al copilului i-au atras atenţia: „Inițial credeam că e cineva cu copilul, ne enervam pentru că nu înțelegeam cum poți să lași atâta copilul să plângă. Era practic gard de spini se nu se putea vedea nimic. Soția s-a aplecat și a văzut copilul așa cum era născut: cordonul, placenta, pielea uscată.” 

Citeşte şi: Focar de COVID-19 la centre de plasament: Şapte copii şi opt angajaţi, infectaţi

Polițiștii au solicitat imediat intervenția medicilor, copilașul primind toate îngrijirile necesare. Pentru că bebelușul era înfometat, polițiștii au căutat o soluție pentru a fi hrănit. La scurt timp a fost găsită și o mămică care are bebeluș de 5 luni și care a alăptat micuțul abandonat. 

Femeia care l-a alăptat este Lilia Cimpoieș, mamă a doi copii: ”Se vedea că e flămând. Micuțul stătea jos printre spini. Era gol, plângea. În momentul acela gândul mi s-a dus la copiii mei. Ca orice mamă am început a plânge. Nu știu ce mamă poate face așa ceva”, a spus femeia.

Aceasta a comunicat oamenilor legii că, astăzi, în timp ce se afla în câmp „cu ziua” a simțit dureri abdominale. S-a pornit spre casă, dar a mers vreo 30 de metri și a născut pe deal. Din lipsa resurselor financiare și de teama că nu va avea cu ce să îl crească a abandonat micuțul în vița-de-vie. Femeia mai are la întreținere 4 copii minori.”, se menționează în comunicatul Poliției.

Despre cea care a născut copilul, proprietarul terenului unde ea a muncit cu ziua spune că are familie și casă și în ziua respectivă fusese la câmp chiar cu soțul.

Sursă: totuldespremame.ro