Un bebeluş român este cel mai mic copil despărţit de părinţi la graniţa SUA cu Mexic

Un bebeluș român este cel mai mic dintre copiii despărțiți de părinți la granița dintre Statele Unite și Mexic. Îl cheamă Constantin, avea doar patru luni în momentul în care a fost dat de autorități în grija unei familii adoptive. Tatăl lui a ajuns într-un centru de detenţie şi apoi a fost deportat în România, scrie New York Times.

RomaniaTV.net
15 iun. 2019, 11:27
Un bebeluş român este cel mai mic copil despărţit de părinţi la graniţa SUA cu Mexic

 În timp ce bebelușul a fost trimis în Michigan să trăiască într-o familie adoptivă, tatăl lui a fost dus într-un centru de detenție și, apoi, deportat în România, fără să știe când își va revedea fiul, anunță New York Times. Mama micuţului este devastata de durere.

Părinţii micuţului au plecat din România în Mexic în 2018. S-au despărţit la graniţa cu Statele Unite, dar intenţia bărbatului de a cere azil în America a fost un eşec. Avea cazier şi a fost obligat să renunţe la solicitare, dar şi la bebeluş.

Constantin este unul dintre miile de copii care au fost separați de familie la graniță din cauza legilor impuse de administrația Trump, scrie presa americană.