Un bebeluş s-a născut la patru ani după moartea părinţilor lui

Un copil a fost născut de o mamă surogat la patru ani după ce părinții lui au murit într-un accident de mașină.

RomaniaTV.net
12 apr. 2018, 13:39
Un bebeluş s-a născut la patru ani după moartea părinţilor lui

În anul 2013, un cuplu a murit într-un accident de mașină. Înainte de a-și pierde viața, cei doi oameni au înghețat mai mulți embrioni, în speranța că vor avea un copil prin fertilizarea in vitro atunci când va veni momentul.

Mai multe procese în instanță a dat dreptul celor patru bunici să fie ”proprietarii” ouălelor fertilizate, dar nu a durat mult până când următoarea problemă a ieșit la iveală. Embrionii puteau fi luați din spitalul din Nanjing dacă exista dovada că alt spital ar dori să le depoziteze, dar având în vedere incertitudinea legală din jurul embrionilor, a fost foarte greu ca oamenii să găsească o altă instituție medicală din China care dorește să se implice. Iar pentru că implantarea embrionilor într-o mamă surogat este ilegală în China, singura soluție realistică a fost deplasarea în Laos, unde acest lucru este posibil, scrie Libertatea.ro

Citeşte şi INCREDIBIL! O femeie de 46 de ani şi-a născut propriul nepot. Cum a fost posibil aşa ceva

Embrionul a fost implantat în pântecele mamei surogat de un medic ginecolog și în decembrie 2017 și copilul a fost născut perfect sănătos. Cetățenia băiețelului, pe nume Tiantian, a fost altă problemă, el fiind născut în China, unde mama surgat a călătorit după ce a obținut o viză simplă.

Fără a avea părinții vii care să dovedească paternitatea, toți cei patru bunici au fost nevoiți să facă teste ADN pentru a stabili că bebelușul este, într-adevăr, nepotul lor și că părinții aveau naționalitate chineză.