Un biolog zboară în jurul lumii într-un avion eco, Pipistrel, de numai 290 kilograme VIDEO

Să faci înconjurul lumii în avion nu mai reprezintă de mult o noutatate, dar să zbori într-un avion ultraușor, de numai 290 de kilograme, iar scopul propus să fie doar acela de a consumă cât mai puțin combustibil reprezintă un exemplu pentru toți cei care s-au hotărât, sau nu, să prețuiască mediul înconjurător.

RomaniaTV.net
08 ian. 2012, 12:37
Un biolog zboară în jurul lumii într-un avion eco, Pipistrel, de numai 290 kilograme VIDEO

Slovenul Matevz Lenarcic are 53 de ani, este biolog, alpinist și pilot și a plecat duminică dimineață din Liubliana, capitala Sloveniei, la bordul avionului eco, fabricat de compania slovenă Pipistrel, în intenția de a parcurge în aproximativ 2 luni 100.000 de kilometri.  

El va survola toate continentele lumii, va trece pe deasupra Everestului și a Antarcticii, cât și peste 3 oceane și 120 de parcuri naționale.

Slovenul va măsura gradul de poluare în locuri neexplorate încă

Prima escală o va face în Maroc, a doua, în Senegal și, apoi, va traversa Atlanticul pentru a ajunge în America. Lenarcic va măsură concentrațiile de funingine, aerosoli și dioxid de carbon în regiuni greu accesibile ecologiștilor și va face fotografii din spațiu a căror tematică va fi apa.  

„œVreau să-i fac pe oameni să înțeleagă că această lume este singura care ne-a fost dată și, dacă o vom distruge, noi și copiii noștri o vom pierde pentru totdeauna”, a spus Lenarcic care este un pilot experimentat ce s-a încumetat și în 2004 să înconjoare lumea.  

Compania Pipistrel, premiată, anul trecut,  de NASA

În următoarele săptămâni, biologul se va afla singur la bordul avionului Pipistrel Virus-SW914 și va zbura la o altitudine de 9.000 de metri pentru a consuma cât mai puțin carburant posibil. Avionul sau este fabricat de Pipistrel, vestita companie slovenă specializată în aeronavele ușoare, care a primit anul trecut premiul NASA pentru aviație ecologică.  Citeşte mai mult pe green-report.ro.