Un bistriţean care a comis o crimă acum 10 ani este încă judecat sub control judiciar

Deși pare greu de crezut, un individ periculos, care a ucis cu sânge rece un adolescent acum mai bine de 10 ani, nu doar că nu a fost încă condamnat, ci își așteaptă pedeapsa liniștit, acasă, sub control judiciar.

04 dec. 2015, 12:58
Un bistriţean care a comis o crimă acum 10 ani este încă judecat sub control judiciar

În anul 2004, o crimă oribilă comisă în localitatea Pechina – Spania a îngrozit atât peninsula, cât și România, scrie bistriteanul.ro. Atât autorul, cât și victima erau de naționalitate română.

Cadavrul lui Nicolae Leonte, un adolescent de 17 ani originar din comuna Ilva Mică era descoperit într-un bazin colector al apei pluviale, destinat irigării. În prima fază, legiștii spanioli au susținut că adolescentul a murit înecat accidental în bazinul în care a fost găsit.

Citeşte şi Românul care şi-a ucis cu bestialitate iubitul în Italia, prins de poliţişti

O reautopsiere realizată ulterior la Bistrița a scos în evidență că Nicolae Leonte a murit înecat, asta după ce a fost lovit puternic în zona cervicală. Ancheta ce a urmat a mai scos în evidență faptul că adolescentul a fost bătut cu o bâtă de lemn, cu o rozetă de robinet și cu mâinile și picioarele.

Se pare că o datorie de 3500 de euro, pe care Nicolae ar fi avut-o la Zăgrean Simion, l-a costat viața pe tânăr. Călău i-a fost chiar Zăgrean Simion, un bistrițean din Leșu.

Oamenii legii au stabilit, în urma cercetărilor efectuate, că Zăgrean Simion, împreună cu Dragotă Leon și în complicitate cu Juan Luis C, proprietarul fermei unde lucra adolescentul, i-au aplicat acestuia multiple lovituri, după care l-au aruncat într-un bazin colector de irigații adânc de 5 metri.

La 10 ani de la crimă, autorul se plimbă liber pe stradă

Deși crima s-a petrecut acum 10 ani, Zăgrean Simion încă nu și-a primit pedeapsa. Acesta este cercetat în continuare, alături de complicele său, Dragotă Leon și concubina sa de atunci, Urîte Anca Cristina.

Cei trei se plimbă liberi pe stradă, fiind cercetați și la această oră sub control judiciar. Mai mult, doi dintre ei Urîte Anca Cristina și Dragotă Leon au și tupeul să le ceară judecătorilor să renunțe și la controlul judiciar.