Un bloc din capitala Vietnamului a ars ca o torţă. Sunt zeci de morţi şi de răniţi

Un incendiu de proporţii a făcut scrum un bloc din capitala vietnameză Hanoi. Zeci de persoane au murit şi alte zeci au fost rănite, a anunţat miercuri presa de stat, potrivit AFP.

13 sept. 2023, 09:00
Un bloc din capitala Vietnamului a ars ca o torţă. Sunt zeci de morţi şi de răniţi

Un bloc din Hanoi a ars complet, incendiul lăsând în urmă nenumărate victime. Până în acest moment, cauza incendiului nu a fost identificată.

Autorităţile au salvat aproximativ 70 de persoane, ducând de urgenţă la spital 54 de persoane, dintre care zeci de morţi„, a precizat agenţia oficială Vietnam News Agency, potrivit news.ro.

Citeste si Un grup de tineri vietnamezi, acuzaţi că au prins şi mâncat popândăi pe un câmp din Timişoara GALERIE FOTO

Un bloc a ars ca o torţă în Hanoi

Clădirea, care se află în cartierul Thanh Xuan, găzduiește 45 de gospodării, iar cei mai mulți locatari se aflau acasă când incendiul a început, în jurul orei 23:30, a raportat agenția oficială de știri din Vietnam. Agenția a spus că incendiul a fost greu de stins deoarece blocul este amplasat pe o alee îngustă, iar maşinile de pompieri au trebuit să parcheze la sute de metri distanţă.

Anul trecut, un incendiu la un bar de karaoke cu trei etaje din sudul Vietnamului a ucis 32 de persoane, fiind cel mai devastator incendiu din țară din ultimii zece ani.

Citeste si Manelele au cucerit vietnamezii. Imaginile sunt virale pe TikTok: „Iubirea mea, suflet frumos”

Mărturiile martorilor sunt cutremuurătoare

Locatarii au trăit un şoc teribil. Şi-au văzut moartea cu ochii.

Am auzit o mulțime de strigăte de ajutor. Nu i-am putut ajuta prea mult„, a declarat la fața locului pentru AFP o femeie care locuiește în apropierea blocului.

Blocul este atât de închis, fără nicio cale de evacuare, încât victimele nu pot ieși”, spune un alt martor.

Un alt martor a povestit că a văzut un copil mic care a fost aruncat de la un etaj înalt pentru a scăpa de flăcări: „Fumul era peste tot. Era un băiețel aruncat de la un etaj înalt, nu știu dacă a supraviețuit sau nu, deși oamenii foloseau o saltea pentru a-l prinde„, a spus ea.