Un bloc din Deva „se îngroapă” pe zi ce trece

Locatarii unui bloc din Deva trăiesc permanent cu teama că blocul lor se poate nărui oricând, iar ei ar putea muri îngropaţi de vii dacă imobilul se va prăbuşi din cauza alunecării terenului.

RomaniaTV.net
21 mart. 2012, 17:22
Un bloc din Deva „se îngroapă” pe zi ce trece

Nu mai puţin de 60 de familii dintr-un bloc de apartamente din Deva stau în fiecare zi cu teamă că imobilul în care locuiesc s-ar putea dărâma.

Pământul pe care este construit blocul se surpă şi o ia la vale din cauza infiltraţiilor de apă din subsol.Totul a început în urmă cu aproape o săptămână. Atunci locatarii blocului 47 de pe Aleea Teilor şi-au dat seama că terenul de la baza blocului începe să o ia la vale. Au alertat autorităţatile, dar spun că de zile întregi la faţa locului se perindă mai mulţi specialişti care doar fac măsurători şi scot apa din subsolul imobilului, scrie Gazeta de Dimineaţă. 

Autorităţile încearcă acum să construiască un un zid de protecţie care să oprească fenomenul. Specialiştii spun însă că locatarii nu sunt în pericol deocamdată, pentru că fundaţia blocului nu a fost afectată.