Un boxer ucrainean a învins un rus şi riscă să nu se poată întoarce acasă. Drama sportivilor din Crimeea

Supărat pe înfrângerea rusului Andrei Kneazev în meciul de box cu ucraineanul Alexandr Usyk pentru titlu de campion intercontinental, preşedintele filialei din Crimeea al partidului Rusia Dreapta, Alexandr Iuriev propune interzicerea intrării în Crimeea a boxerului ucrainean.

20 apr. 2015, 09:23
Un boxer ucrainean a învins un rus şi riscă să nu se poată întoarce acasă. Drama sportivilor din Crimeea

Alexandr Usyk şi-a apărat titlul de campion international versiunea WBO în categoria grea. „După victoria de ieri, Usyk se întoarce la Simferopol (Crimeea). Acest turbulent declară peste tot că Crimeea este ucraineană şi că el va ajuta Ucraina să redobândească Crimeea. Poate e timpul să-i interzicem intrarea în Federația Rusă?„, a spus Alexandr Iuriev, liderul partidului Rusia Dreaptă, citat de paginaderusia.ro.

Citeşte şi Decret halucinant în Belarus. Şomajul a fost interzis prin lege, iar „leneşii” vor fi amendaţi

Există o lege, bună sau rea, care ar trebui respectată. Dacă Usyk este deja cetățean al Rusiei, să răspundă potrivit legii. Dacă nu, atunci să stea la Kiev. Dar, dacă pe teritoriul nostru încalcă legea, atunci să răspundă, conform legii„, a mai spus el.

Citeşte şi Traian Băsescu, previziuni SUMBRE: Rusia nu se va opri până nu ajunge la gurile Dunării

După anexarea Crimeei, boxerul ucrainean Alexandr Usyk a anunţat că nu are de gând să plece din casa sa din Simferopol şi nu-şi va schimba cetățenia. „Nu mă tem să merg la Simferopol şi nici nu am de gând să mă mut în alt oraş. Aici este casa mea, aici s-au născut copiii mei şi nu am de gând să renunţ la cetățenia ucraineană. Sunt ucrainean, iar Crimeea este a Ucrainei„, a declarat sportivul.

Secvenţe din meciul Usyk-Knyazev: