Un braşovean a rămas fără 40.000 de euro din contul Revolut. ANAF anunţă mii de popriri pe cardurile Revolut

Conturile Revolut vor putea fi poprite începând cu luna iunie 2023. Unele instanțe deja au încuviințat executări silite ori au pe rol încuviințări silite sau validări de poprire a băncii Revolut.
Filip Stan
24 oct. 2023, 10:47
Un braşovean a rămas fără 40.000 de euro din contul Revolut. ANAF anunţă mii de popriri pe cardurile Revolut

Un brașovean a crezut că driblează statul dacă își face card Revolut, dar s-a trezit fără 40.000 de euro în cont după ce ANAF i-a pus poprire. În primele nouă luni, peste 11.000 de brașoveni s-au trezit cu poprire pe cont, iar în ţară fenomenul este de şi mai mare amplaore, mai ales că s-au înteţit controalele din cauza găurii mari de la buget, cauzată şi de rău-platnici.

În vederea recuperării obligatiilor bugetare, prin procedura de executare silită exercitată de către unitățile fiscale, inspectorii cu atributii privind colectarea creantelor identifică veniturile, bunurile și sau conturile bancare la  contribuabilii cu obligații fiscale restante datorate bugetului consolidat al statului.

Se pun popriri pe conturile Revolut. Decizia instanţei vizează peste 2 milioane de români
În acest sens, la nivelul unităţilor fiscale din judeţul Brașov s-au aplicat în  primele 9 luni ale anului 2023 un număr de 11.487 popriri bancare în suma de 88.046.562 lei  la debitorii persoane fizice.

În unele cazuri s-au identificat contribuabili care dețin conturi bancare deschise la REVOLUT BANK, aceasta fiind o institutie bancară cu sediul în Lituania.

Organul de executare silita în procedura de recuperare solicita statului partener european, în cazul REVOLUT BANK, statului lituanian, infiintarea popririi asupra disponibilitatilor banesti. În aceste cazuri REVOLUT BANK, infiinteaza poprire asupra conturilor detinute de debitori, sumele indisponibilizate fiind virate în conturile indicate de organul fiscal din Romania .

Spre exemplu, la nivelul Administratiei Judetene a Finanțelor Publice Brașov cel mai semnificativ caz înregistrat, în urma aplicării acestei proceduri,  a  constat în recuperarea de la un singur debitor persoană fizică a  sumei de 40.000 EURO.

Revolut nu comentează pe marginea proceselor aflate pe rolul instanțelor

”Pe piața locală, Revolut a construit și continuă să dezvolte relații de bună colaborare cu autoritățile de reglementare, cu instituțiile statului, cu asociații ale altor părți din ecosistem, în vederea limitării tentativele de fraudă, a evaziunii fiscale și pentru a preveni spălarea de bani. În cazurile semnalate, fiind vorba despre procese care sunt pe rol, nu putem da detalii suplimentare față de informațiile disponibile public din surse oficiale.

Le mulțumim celor peste 3 milioane de clienți din România care ne-au acordat încrederea lor și utilizează serviciile noastre și îi încurajăm să continue să dea dovadă de responsabilitate în utilizarea serviciilor, conform termenilor și condițiilor aplicației. Folosirea conformă a serviciilor noastre și protejarea intereselor legitime ale clienților Revolut sunt teme prioritare pentru noi”, arată departamentul comunicare al companiei Revolut.

ANAF confirmă monitorizarea conturilor Revolut

Întrebat într-o conferinţă de presă dacă tranzacţiile cu Revolut sunt la fel de bine monitorizate de către stat ca şi celelalte plăţi, fostul șef al ANAF a explicat că ”da, cu siguranţă da! Revolutul este o bancă care se supune regulilor bancare. Orice informaţie pe care o solicităm către Revolut ne este pusă la dispoziţie”.

Anunţ important pentru toţi posesorii de Revolut. Care sunt comisioanele ascunse
”Este o legendă care spune că, vezi Doamne, dacă ai bani pe carduri emise de Revolut nu poţi să fii urmărit de ANAF sau ele nu intră în sistemul general de plăţi. Ele intră în sistemul general de plăţi şi ele pot fi monitorizate atunci când există riscul de fraudă sau evaziune fiscală”, a mai afirmat la acea vreme Heiuş, adăugând că există o colaborare ”foarte bună cu Revolut Bank”.

Spynews
Reacția exclusivă a Cristinei Pucean despre imaginile virale pe internet în care apare în tandrețuri cu altcineva decât Bogdan de la Ploiești. Ce spune dansatoarea
Bzi.ro
Cătălin Botezatu iubește din nou! „Nu îmi plac femeile îngălate!”
Fanatik.ro
Alex, tânărul care reinventează piața brânzei în România. Produce un tip căutat peste hotare, în ferma sa de vaci Bălțată Românească
Capital.ro
APARTAMENTE GRATIS în România. A venit vestea cea mare chiar acum: Este un sprijin
Playtech.ro
Imagini indecente cu Simona Halep. Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt incendiare
DailyBusiness
Bolnavii din România, în pericol! Vor rămâne fără tratamente la spitalele din străinătate
Adevarul
Ucraina a distrus ultima navă purtătoare de rachete staționată în Crimeea
Spynews
Cum arată Erika Isac nemachiată. Artista s-a afișat complet naturală. Cântăreața și-a uimit fanii: „Ce față de inocentă...” / FOTO
Spynews
Ce s-a întâmplat la parastasul de 40 de zile al lui Mădălin, băiatul mort din Olt. Imagini sfâșietoare de la mormântul său: ”Ne-ai distrus” / VIDEO
Evz.ro
Marele secret al dulceții de căpșuni. Ce trebuie să faci pentru a deveni mai rezistentă
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate călugări! Transformarea fizică e incredibilă și e imposibil de recunoscut, la 52 de ani
wowbiz.ro
Mama Geta a scăpat porumbelul: „Iancu e trup și suflet pentru o femeie. Pentru Culiță nu bag nici acum mâna în foc”
Cancan.ro
Cauza morții lui Costel Constantin. Ce l-a răpus pe marele actor, de fapt
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise pe care le-a făcut publice au făcut internetul să "ardă"
kanald.ro
Se schimbă vârsta de pensionare din această toamnă: Valoarea punctului de pensie se va majora cu 13,8%
Capital.ro
TAXA REDUSĂ cu până la 50%. Guvernul a anunțat decizia oficială: Rezolvăm această situație
StirileBZI
Ideea care i-a adus mulți bani lui Ioan, un producător local din Arad: Autoservire pe tarla!
Prosport.ro
FOTO. Bomba sexy care s-a iubit cu fiul lui Cristi Borcea continuă să facă ravagii cu imaginile provocatoare cu ea!
stirilekanald.ro
Creatura cu aspect înfricoșător găsită pe o plajă. Ce au descoperit oamenii de știință care au analizat "monstrul marin"
substantial.ro
Daniel Bană, de la naveta zilnică pentru fotbal la goluri pentru Universitatea Craiova: povestea inspirațională a noii speranțe a fotbalului oltenesc
MediaFlux
Mai MULȚI BANI pentru MILIOANE de ROMÂNI! Au DECIS ACUM
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'