Un braşovean a rămas fără 40.000 de euro din contul Revolut. ANAF anunţă mii de popriri pe cardurile Revolut

Conturile Revolut vor putea fi poprite începând cu luna iunie 2023. Unele instanțe deja au încuviințat executări silite ori au pe rol încuviințări silite sau validări de poprire a băncii Revolut.

24 oct. 2023, 10:47
Un braşovean a rămas fără 40.000 de euro din contul Revolut. ANAF anunţă mii de popriri pe cardurile Revolut

Un brașovean a crezut că driblează statul dacă își face card Revolut, dar s-a trezit fără 40.000 de euro în cont după ce ANAF i-a pus poprire. În primele nouă luni, peste 11.000 de brașoveni s-au trezit cu poprire pe cont, iar în ţară fenomenul este de şi mai mare amplaore, mai ales că s-au înteţit controalele din cauza găurii mari de la buget, cauzată şi de rău-platnici.

În vederea recuperării obligatiilor bugetare, prin procedura de executare silită exercitată de către unitățile fiscale, inspectorii cu atributii privind colectarea creantelor identifică veniturile, bunurile și sau conturile bancare la  contribuabilii cu obligații fiscale restante datorate bugetului consolidat al statului.

Se pun popriri pe conturile Revolut. Decizia instanţei vizează peste 2 milioane de români
În acest sens, la nivelul unităţilor fiscale din judeţul Brașov s-au aplicat în  primele 9 luni ale anului 2023 un număr de 11.487 popriri bancare în suma de 88.046.562 lei  la debitorii persoane fizice.

În unele cazuri s-au identificat contribuabili care dețin conturi bancare deschise la REVOLUT BANK, aceasta fiind o institutie bancară cu sediul în Lituania.

Organul de executare silita în procedura de recuperare solicita statului partener european, în cazul REVOLUT BANK, statului lituanian, infiintarea popririi asupra disponibilitatilor banesti. În aceste cazuri REVOLUT BANK, infiinteaza poprire asupra conturilor detinute de debitori, sumele indisponibilizate fiind virate în conturile indicate de organul fiscal din Romania .

Spre exemplu, la nivelul Administratiei Judetene a Finanțelor Publice Brașov cel mai semnificativ caz înregistrat, în urma aplicării acestei proceduri,  a  constat în recuperarea de la un singur debitor persoană fizică a  sumei de 40.000 EURO.

Revolut nu comentează pe marginea proceselor aflate pe rolul instanțelor

”Pe piața locală, Revolut a construit și continuă să dezvolte relații de bună colaborare cu autoritățile de reglementare, cu instituțiile statului, cu asociații ale altor părți din ecosistem, în vederea limitării tentativele de fraudă, a evaziunii fiscale și pentru a preveni spălarea de bani. În cazurile semnalate, fiind vorba despre procese care sunt pe rol, nu putem da detalii suplimentare față de informațiile disponibile public din surse oficiale.

Le mulțumim celor peste 3 milioane de clienți din România care ne-au acordat încrederea lor și utilizează serviciile noastre și îi încurajăm să continue să dea dovadă de responsabilitate în utilizarea serviciilor, conform termenilor și condițiilor aplicației. Folosirea conformă a serviciilor noastre și protejarea intereselor legitime ale clienților Revolut sunt teme prioritare pentru noi”, arată departamentul comunicare al companiei Revolut.

ANAF confirmă monitorizarea conturilor Revolut

Întrebat într-o conferinţă de presă dacă tranzacţiile cu Revolut sunt la fel de bine monitorizate de către stat ca şi celelalte plăţi, fostul șef al ANAF a explicat că ”da, cu siguranţă da! Revolutul este o bancă care se supune regulilor bancare. Orice informaţie pe care o solicităm către Revolut ne este pusă la dispoziţie”.

Anunţ important pentru toţi posesorii de Revolut. Care sunt comisioanele ascunse
”Este o legendă care spune că, vezi Doamne, dacă ai bani pe carduri emise de Revolut nu poţi să fii urmărit de ANAF sau ele nu intră în sistemul general de plăţi. Ele intră în sistemul general de plăţi şi ele pot fi monitorizate atunci când există riscul de fraudă sau evaziune fiscală”, a mai afirmat la acea vreme Heiuş, adăugând că există o colaborare ”foarte bună cu Revolut Bank”.