Un britanic a recunoscut că a ajutat un suspect în atentatele din Paris şi Bruxelles

Unul dintre cei doi bărbați acuzați că l-ar fi ajutat financiar pe Mohamed Abrini, belgianul-marocan suspectat că ar fi implicat în atacurile teroriste de la Paris și Bruxelles, a pledat vinovat, au informat joi surse în deschiderea procesului său la Londra.

24 nov. 2016, 15:44
Un britanic a recunoscut că a ajutat un suspect în atentatele din Paris şi Bruxelles

Britanicul Mohammed Ali Ahmed și belgianul Zakaria Boufassil, ambii în vârstă de 26 de ani, sunt acuzați că în iulie 2015 i-ar fi dat 3.000 de lire sterline (3.500 de euro) lui Abrini, ‘bărbatul cu pălărie’ care i-a însoțit pe cei doi kamikaze care au comis atentatul de pe 22 martie de la aeroportul internațional din Bruxelles, soldat cu 16 de morți. Alte 16 persoane au fost ucise într-un atentat comis în aceeași zi într-o stație de metrou din capitala belgiană.

Mohammed Ali Ahmed a pledat vinovat pe 8 noiembrie, informație care nu a fost dată publicității până la deschiderea procesului.

Arestat pe 9 aprilie și inculpat, Abrini este de asemenea suspectat că ar fi oferit sprijin logistic în atacurile de la Paris și Saint-Denis, care s-au soldat cu 130 de morți pe 13 noiembrie 2015.

Citeşte şi Harta Terorismului Mondial: Europa a fost lovită crunt. Zeci de mii de morţi în toată lumea

Mohammed Ali Ahmed și Zakaria Boufassil au fost puși sub acuzare pe 29 aprilie în Marea Britanie pentru că i-ar fi dat 3.000 de lire sterline lui Abrini. Conform înregistrărilor telefonice, cei trei bărbați s-au aflat în același timp într-un parc din Birmingham, în centrul Angliei, pe 11 iulie 2015.

‘Este clar că (Zakaria Boufassil) a colaborat cu Ahmed când i-au fost dați banii lui Abrini. Noi credem că este la fel de vinovat’, a declarat joi procurorul Max Hill. ‘Nu există nicio îndoială că acești bani au fost dați cu intenția de a finanța acte de terorism’, a adăugat el.