Un bug de FaceTime a permis ascultarea utilizatorilor Apple

Publicat: Marţi, 29 Ianuarie 2019 10:00 // Actualizat: Marţi, 29 Ianuarie 2019 10:00 // Sursa: romaniatv.net

Recent lansata funcţie de conferinţă video a aplicaţiei FaceTime are un bug care permite ascultarea şi chiar urmărirea de la distanţă a utilizatorilor fără măcar ca aceştia să răspundă apelurilor.

Foto: Daily Mail

Bug-ul reprezintă o mare problemă de securitate pentru toţi utilizatorii dispozitivelor Apple care folosesc noua facilitate numită Group FaceTime, facilitate care permite mai multor utilizatori să ia parte la un apel video.

Un utilizator care iniţiază un apel video cu FaceTime şi face shwipe up pentru a se adăuga într-o conversaţie de grup, poate auzi ce vorbeşte cel pe care-l sună chiar înainte ca acesta să răspundă.

Asta pentru că, în momentul care utilizatorul s-a adăugat pe el însuşi în grup, FaceTime presupune greşit că o conferinţă este deja activă şi începe să transmită sunetul celui apelat înainte ca acesta să răspundă.

Mai mult şi mult mai grav, dacă cel sunat decide să ignore apelul şi să apese butonul de volum pentru a opri sunetul, FaceTime începe să transmită şi video celui care a sunat fără acordul şi cunoştinţa celui apelat.

Apple a dezactivat funcţia Group FaceTime imediat după ce vestea despre acest bug a început să circule pe reţelele sociale şi a promis un update software care să rezolve problema până la finele acestei săptămâni.

Group FaceTime este una din puţinele facilităţi noi aduse de iOS 12. Lansată cu întârziere abia în versiunea 12.1, Group FaceTime s-a dovedit a fi una dintre funcţiile software lucrate neglijent de Apple.

Primul bug de securitate a fost descoperit la doar la câteva ore după lansare. Un exploit de securitate permitea oricui să acceseze în mod neautorizat agenda de contacte direct din lock screen.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bug facetime facetime
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7619
RON
23 Feb
noapte -7 °
zi -1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H