Un bust al Regelui Mihai, dezvelit în curtea Ambasadei României de la Londra

Ambasada României la Londra a găzduit joi ceremonia dezvelirii bustului Regelui Mihai I, în prezenţa Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei, şi a Alteţei Sale Regale Principele Radu, aflaţi în aceste zile într-o vizită cu caracter public în Marea Britanie.

26 nov. 2021, 16:16

Un bust al Regelui Mihai a fost dezvelit în curtea Ambasadei României de la Londra în cadrul unei ceremonii la care a luat parte şi Majestatea SA Margareta, Custodele Coroanei.

Dezvelirea bustului Regelui Mihai I – lucrare realizată de artistul plastic Valentin Tănase şi ridicată în curtea ambasadei României – a fost făcută de Custodele Coroanei şi de ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Laura Popescu, în ziua când se împlinesc exact 100 de ani şi o lună de la naşterea suveranului.

La ceremonie au mai fost prezenţi aproximativ 50 de invitaţi, printre care preşedintele Consiliului Regal, Andrew Popper, consulul general al României la Manchester, Andreea Berechet, consuli onorifici ai României în Regatul Unit, reprezentanţi ai ICR Londra, membri ai comunităţii româneşti, şi directorul executiv al puternicului Canary Wharf Group, Sir George Iacobescu, care este născut în România.