Un cal maltratat de stăpânul său a fost salvat de autorităţi după ce s-a prăbuşit pe o stradă din Bucureşti

Publicat: Marţi, 29 Octombrie 2013 17:50 // Actualizat: Marţi, 29 Octombrie 2013 17:50 // Sursa: romaniatv.net

Un cal înfometat care s-a prăbuşit, marţi, pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei, a fost salvat după intervenţia Poliţiei Locale de sector şi a Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) Bucureşti, fiind confiscat şi trimis la adăpostul pentru cai Tei-Toboc.

Foto: ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Poliţiştii locali ai Sectorului 5 au fost sesizaţi, în jurul orei 10.30, de un echipaj al Secţiei 19 Poliţie, că la intersecţia străzii Mărgeanului cu strada Buzoieni un cal care se afla înhămat la o căruţă s-a prăbuşit pe carosabil şi blochează circulaţia, potrivit Mediafax.

Poliţiştii locali ajunşi la faţa locului au constatat că animalul se află într-o stare deplorabilă, având şi mai multe răni deschise în partea din spate pe care şi le-a provocat în momentul în care s-a izbit de asfalt.

Proprietarul calului, un tânăr din Bolintin-Vale, a fost amendat cu 1.500 de lei, iar animalul i-a fost confiscat.

Calul a fost preluat de reprezentanţii unei fundaţii care l-au transportat la adăpostul pentru cai Tei-Toboc, numit şi "Steaua Speranţei", din Sectorul 2 al Capitalei.

Directorul DSV Sector 5, Ovidiu Zvorişteanu, a declarat, pentru Mediafax, că deţinătorul animalului "a admis că a greşit", iar "calul a plecat către o lume mai bună". Acesta a precizat că animalul nu prezenta urme de violenţă, ci avea cicatrice provocate de înhămarea necorespunzătoare.

Pe de altă parte, proprietarul calului nu a putut prezenta un act de proprietate şi nu deţinea nici documente care să ateste starea de sănătate a animalului.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
29 oct 18:02
1
EUR
4.8347
RON
12 Aug
noapte 18 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H