Un călugăr ortodox a câştigat concursul Vocea Rusiei cu o melodie celebră din anii ’60 VIDEO

Un călugăr a câştigat concursul Vocea Rusiei. Călugărul, care este şi preot al Bisericii Ortodoxe Ruse, a interpretat melodia “Per Te”, un cântec italian din anii ’60, care a câştigat Festivalul de la Sanremo.

29 dec. 2015, 11:32
Un călugăr ortodox a câştigat concursul Vocea Rusiei cu o melodie celebră din anii ’60 VIDEO

Călugărul în vârstă de 28 de ani, pe numele religios „Photios”,  a cucerit nu numai publicul rus, ci şi internetul. El a fost votat de 76% dintre telespectatori, provocând o surpriză uriaşă pe reţelele de socializare.

Melodia pe care şi-a ales-o, „Per Te” („Pentru Tine”) câştigase acum mai bine de 50 de ani Festivalul de la San Remo, iar după aceea, melodia italiană a devenit şi mai populară cu ajutorul cântăreţului american Josh Groban.

Tânărul călugăr, care serveşte şi ca preot în Biserică, potrivit regulilor Bisericii Rusiei, a dezvăluit că apariţia sa în cadrul concursului de muzică a fost şi un „truc promoţional”. „Faptul că eu am urcat pe scenă a încântat şi, totodată, surprins audienţa. Oamenii nu se aşteptau la aşa ceva, voiau doar să se distreze şi să se relaxeze … Şi, dintr-o dată, apare un preot… care pare să le reamintească brusc de existenţa conştiinţei, a sufletului, dar şi a păcatului”, a mai spus călugărul, al cărui nume real este Vitali Mocealov.

Registrul muzical al călugărului include şi alte specii muzicale pe care le exersează, cum ar fi  muzica pop şi muzica de operă, despre care călugărul spune că i-au îmbunătăţit abilităţile vocale.  El a înregistrat şi două albumuri şi cântă pe scenele din regiunea Kaluga, unde se află parohia pe care o slujeşte.