Un camion militar şi un tren de pasageri s-au ciocnit joi dimineață în Finlanda. Sunt cel puţin patru morţi şi mai mulţi răniţi

Cel puţin patru oameni au murit şi alţi 11 au fost răniţi după ce un tren de pasageri a lovit, joi, un vehicul blindat al Ministerului finlandez al Apărării, în oraşul Raasepori, a relatat agenţia de ştiri FNB, citată de Sky News.

RomaniaTV.net
26 oct. 2017, 08:48
Un camion militar şi un tren de pasageri s-au ciocnit joi dimineață în Finlanda. Sunt cel puţin patru morţi şi mai mulţi răniţi

Potrivit presei locale, un vehicul militar de tip MASI, care transporta mai mulţi soldaţi, a fost lovit de trenul de pasageri în timp ce se afla pe o trecere de cale ferată.

Poliţia finlandeză a anunţat că în vehiculul blindat se aflau mai mulţi militari, iar trei dintre ei şi-au pierdut viaţa în urma coliziunii. Cea de a patra persoană decedată se afla în interiorul trenului de pasageri.

În plus, alte 11 persoane au fost rănite. Poliţia nu a oferit detalii în privinţa stării răniţilor, mai multe ambulanţe fiind desfăşurate la faţa locului. Persoanele rănite au fost transportate la spitale din Helsinki şi Raseborg.

Potrivit serviciilor de urgență, coliziunea s-a produs cu puțin timp înaintea orei locale 08:00, la o trecere de nivel cu calea ferată, în apropiere de orașul de coastă Raseborg.

Autorităţile au demarat o anchetă pentru a stabili cauzele producerii accidentului.

Jussi Niinisto, ministrul finlandez al Apărării, a confirmat că trei militari au murit în urma accidentului şi a transmis condoleanţe.