Un campion olimpic la yachting a murit în timpul unui accident nautic. Avea doar 36 de ani

Navigatorul britanic Andrew Simpson, campion olimpic la Beijing (2008), a încetat din viaţă la vârsta de 36 ani, timpul unui antrenament desfăşurat joi în golful San Francisco, în vederea competiţiei Cupa America, programată în această vară.

10 mai 2013, 07:27

Campionul olimpic britanic Andrew Simpson a murit joi după ce yachtul ultra-modern al echipei sale s-a răsturnat în golful San Francisco, în timpul unor antrenamente pentru Cupa America.

Simpson fost scos din apă după 10 minute, în ciuda manevrelor de reanimare cardio-respiratorie, nu a mai putut fi salvat, iar medicii au declarat decesul său după alte 20 de minute. Un alt membru al echipajului a fost rănit, însă starea sa nu este gravă. Paza de coastă a marinei americane a relatat că vântul era puţin peste media normală în momentul în care ambarcaţiunea s-a răsturnat. Yachtul poate atinge o viteză de până la 70 km/oră, iar membrii echipajului au raportat mai multe erori, care ar fi trebuit să fie corectate la începutul acestui an.

Andrew Simpson a cucerit aurul olimpic la clasa Star, în anul 2008, iar în 2012, la JO de la Londra, a obţinut medalia de argint.