Un cântăreț afgan de muzică populară, ucis de talibani: „L-au împuşcat în cap”

Un cântăreț afgan de muzică populară a fost ucis de talibani, în provincia Baghlan din Afganistan, a anunţat, duminică, familia artistului, potrivit Associated Press. Fawab Andarabi a fost împuşcat mortal vineri, într-o localitate aflată la aproximativ 100 de kilometri nord de Kabul.

30 aug. 2021, 10:32
Un cântăreț afgan de muzică populară, ucis de talibani: „L-au împuşcat în cap”
Un cântăreț afgan de muzică populară, ucis de talibani

Un cântăreț afgan de muzică populară, ucis de talibani. Anterior, talibanii au mai fost la locuinţa lui Andarabi şi au percheziţionat-o şi chiar au băut ceai cu muzicianul, a declarat fiul bărbatului, Jawad Andarabi. Însă vineri situaţia a fost diferită.

Un cântăreț afgan de muzică populară, ucis de talibani

El era un om inocent, un cântăreţ care doar îi distra pe oameni. L-au împuşcat în cap la fermă”, a spus Jawad Andarabi.

Fiul cântăreţului a cerut să se facă dreptate, iar un consiliu local taliban a promis că ucigaşul bărbatului va fi pedepsit.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a declarat că insurgenţii vor ancheta incidentul, însă el nu are detalii cu privire la acest caz, scrie News.ro.

Citeşte şi: Talibanii s-au răzgândit. Vor permite cetăţenilor străini şi celor afgani să plece din Afganistan şi după 31 august

Talibanii avertizează femeile afgane să nu iasă din case

Talibanii au transmis un mesaj de avertisment femeilor afgane care muncesc să nu iasă din case deoarece forțele de ordine ale ocupanților le pun viețile în pericol.

Potrivit purtătorilor de cuvânt ai talibanilor, soldații nu au fost instruiți cum să gestioneze interacțiunea cu femeile afgane, de aceea siguranța acestora este extrem de vulnerabilă.

Talibanii au anunțat că această măsură restrictivă impusă femeilor care muncesc este una temporară.

Este o procedură temporară”, a anunțat purtătorul de cuvânt Zabihullah Mujahid.

Forțele noastre de securitate nu sunt instruite cum să facă față femeilor, cum să le vorbească femeilor. Până să avem securitatea deplină, cerem femeilor să rămână acasă”, a mai adăugat Muhajid, potrivit G4Media.