Un cartier întreg din Craiova, în CARANTINĂ din cauza virusului West Nile

Cartierul Craioviţa Nouă din municipiul Craiova se află în carantină din cauza virusului West Nile, după ce în această zonă au fost depistate două cazuri pozitive de infecţie cu acest virus, transmis prin înţepătura unui ţânţar.

29 oct. 2014, 15:06
Un cartier întreg din Craiova, în CARANTINĂ din cauza virusului West Nile

Pe uşa Centrului de Transfuzii Sangvine Dolj se află un afiş care înştiinţează posibilii donatori că dacă locuiesc în cartierul Craioviţa Nouă le este interzis să doneze sânge până pe 30 noiembrie.

Potrivit directorului Centrului de Transfuzii Sangvine Dolj, Sevastiana Bran, persoanele care locuiesc în Craioviţa Nouă nu pot dona sânge.

„Persoanele din Craioviţa Nouă nu pot dona sânge. Cartierul este în carantină din cauza virusului West Nile. Au fost depistate două cazuri pozitive”, a declarat Sevastiana Bran, directorul Centrului de Transfuzii Sagvine Dolj, potrivit Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor DSP Dolj, la Calafat au fost depistate primele două cazuri cu West Nile, iar în septembrie alte două cazuri pozitive în cartierul craiovean Craioviţa Nouă. ‘La sfârşitul lunii noiembrie va fi ridicată carantina. Cum ultimele două persoane care au avut infecţia s-au prezentat la medic în septembrie, monitorizarea acestui virus a fost prelungită. După această perioadă nu credem că vor mai fi probleme, pentru că a venit vremea rece şi au dispărut ţânţarii’, au precizat reprezentanţii DSP Dolj.

Infecţia cu virusul West – Nile este transmisă prin înţepătura de ţânţar şi determină la adulţi o neuroinfecţie care în majoritatea cazurilor este subclinică, dar uneori poate prezenta şi manifestări de meningită, meningoencefalită sau encefalită cu lichid clar.