Un căţel performant s-a oprit în mijlocul cursei cu obstacole: Pardon, fac „treaba mare”! VIDEO

Libby, un metis în vârstă de 5 ani, adorabil şi foarte agil, care participa la o cursă cu obstacole pentru căţei, s-a oprit pe la jumătatea cursei, când era în plin avânt, din cauza nevoilor fiziologice.

RomaniaTV.net
12 mart. 2012, 11:34
Un căţel performant s-a oprit în mijlocul cursei cu obstacole: Pardon, fac „treaba mare”! VIDEO

Şi asta, spre disperarea stâpânei lui, dar şi spre amuzamentul publicului şi al arbitrilor prezenţi la finala concursului canin anual de performanţe fizice „Crufts”, care s-a desfăşurat la Birmingham, în Anglia.

Libby parcursese până atunci fără nicio greşeală şi într-un timp foarte bun toate „aparatele” la care trebuia să „evolueze”: a alergat alături de stăpâna lui, a trecut prin tuneluri întortocheate, a urcat şi a coborât pe rampe, a sărit peste garduri, dar… la un moment dat … nevoia imperioasă de a lua „o pauză la toaletă” l-a forţat să întrerupă cursa brusc şi să dea curs, sub nasul arbitrilor şi în ochii publicului, propriilor sale nevoi fiziologice din „categoria grea” …

„Nu mai pot să te iau nicăieri!”, i-a reproşat  căţelului stăpâna sa, care roşise toată şi se ţinea cu mâinile de cap.

Comentatorii au văzut însă şi partea amuzantă a întâmplării, afirmând că „un câine trebuie să facă exact ceea ce trebuie să facă un câine”. Concursul care a început pe 8 martie şi s-a încheiat duminică.

Arbitrii însă au fost necruţători: „Descalificat!”, a fost verdictul lor, însoţit şi de reproşul „Ruşine!”, care a fost apoi îndulcit cu aprecierea că, oricum, „cursa a fost foarte bună.”

Concursul este destinat căţeilor de orice rasă şi talie şi a fost înfiinţat în 1891 de întreprinzătorul englez Charles Cruft, care l-a dedicat acestor patrupede ca fiind „Sărbătoarea tuturor câinilor”.