Un ceas Rolex din aur cu diamente, care i-a aparţinut lui Ion Iliescu, scos la licitaţie

Cea mai mare colecție de ceasuri din România a fost scoasă la licitație. Printre cele 124 de ceasuri se află și unul din colecția fostului președinte Ion Iliescu, un ceas care are un preţ de pornice de 15.000 euro.

RomaniaTV.net
12 mai 2020, 11:37

Pe 26 mai, casa de licitații Art Mark va scoate la mezat o colecție de ceasuri de lux, între care și ceasul lui Ion Iliescu: „Ceas Rolex Day-Date President din aur, de mână, bărbătesc, decorat cu diamante, însoțit de cutia originală, provine din colecția unui fost șef de stat al României (1993-1995)”.

Ceasul Rolex scos la vânzare este din aur și decorat cu diamante, fabricat în 1993-1995. A fost primit de fostul președinte al României, Ion Iliescu, în 1996 de la un emir arab.

Ceasul pleacă în licitație de la un preț de pornire de 15.000 de euro, față de un preț de listă de 30.000 de euro și un potențial de piață de aprox. 50.000 de euro. 

Rolexul de aur l-a costat destul de mult electoral pe Ion Iliescu la acea vreme. În campania electorală din 1996, Ion Iliescu și-a lansat afișe electorale de om sărac și cinstit, dar purta la mână un Rolex de aur foarte scump. Evenimentul zilei a scris la acea vreme despre ceas şi a izbuncit un scandal monstru. Afișele electorale au fost retrase peste noapte și înlocuite cu altele, fără Rolex.

În noiembrie 1997, presa de la noi, ba chiar și cea internațională, relatau că Ion Iliescu și-a vîndut celebrul ceas, ca să își poată achita casa în care locuiește și în prezent, în Primăverii.