Un celebru actor, cunoscut pentru rolul dn „Pantera Roz”, a murit în urma unui atac cerebral

Actorul britanic Graham Stark, care a jucat rolul lui Hercule Lajoy, partenerul inspectorului Clouseau, în mai multe filme din seria "Pantera roz", a murit la vârsta de 91 de ani, în urma unui atac cerebral, marţi, la Londra, informează bbc.co.uk.

31 oct. 2013, 10:17
Un celebru actor, cunoscut pentru rolul dn „Pantera Roz”, a murit în urma unui atac cerebral

Graham Stark a obţinut rolul impasibilului Hercule Lajoy în filmul „O împuşcătură în întuneric” (1964), datorită prieteniei cu Peter Sellers, interpretul inspectorului Clouseau în seria „Pantera roz„, rol pe care Stark l-a reluat în „Pe urmele Panterei roz” (1982), potrivit Mediafax.

Actorul britanic a jucat şi alte personaje din celebra serie, cum ar fi rolul doctorului Auguste Balls în „Răzbunarea Panterei roz” (1978) şi „Fiul Panterei roz” (1993). De asemenea, a avut o apariţie memorabilă în „Pantera roz contraatacă” (1976), unde a jucat rolul unui recepţioner de origine germană în scena în care inspectorul Clouseau este muşcat de un câine.

Graham Stark a jucat în peste 100 de filme, dintre care se remarcă „Victor Victoria”, „Superman III”, „Întâlnire cu surprize”, „Alfie” (1966) şi filmul din seria cu James Bond „Casino Royale”.

Pe lângă rolurile din filmele de lungmetraj, Graham Stark a apărut în numeroase emisiuni comice de televiziune, cum ar fi „The Idiot Weekly”, „A Show Called Fred” şi „Benny Hill Show”, iar în 1964 şi-a lansat propriul program de comedie pe postul BBC, „The Graham Stark Show”.

Actorul din „Pantera roz” a regizat şi două filme, scurtmetrajul „Simon Simon” (1970) şi comedia „The Magnificent Seven Deadly Sins” (1971).

De asemenea, Graham Stark a fost fotograf, una dintre pasiunile sale fiind să îşi fotografieze colegii pe platoul de filmare, şi a avut mai multe expoziţii pe plan mondial.

În 2003, şi-a publicat autobiografia, intitulată „Stark Naked”.