Un celebru medic român cunoscut în America va fi hirotonisit preot de către ÎPS Teodosie. Povestea fascinantă a medicului

Un cunoscut medic neurochirurg va fi hirotonisit preot! Este vorba despre Ștefan Mindea, care s-a întors în țară împreună cu familia după mai bine de trei decenii petrecute în Statele Unite, conform România TV.

RomaniaTV.net
04 iun. 2020, 06:22
Un celebru medic român cunoscut în America va fi hirotonisit preot de către ÎPS Teodosie. Povestea fascinantă a medicului

Ştefan Mindea va fi hironisit preot în cadrul unei slujbe oficiat de Arhiepiscopul Tomisului, după ce până în prezent a fost diacon. Acesta s-a întors în România, s-a înscris la Facultatea de Teologie, iar în timpul facultăţii a slujit ca diacon la o biserică din Constanţa. După absolvirea facultăţii.

Citeşte şi: Povestea fascinantă a unui DOCTOR ROMÂN renumit în America. S-a întors în ţară şi vrea să devină preot

Doctorul neurochirurg Ștefan Mindea a absolvit medicina la una dintre cele mai renumite universităţi din lume, Stanford, în Statele Unite. La doar 36 de ani conducea deja secţia de Neurochirurgie, o performanţă unică în istoria universităţii americane. Cu toate astea, tânărul medic a lăsat totul în urmă şi s-a întors în România.

Ștefan Mindea a ales să se întoarcă în țară împreună cu familia, după mai bine de trei decenii petrecute în Statele Unite. Avea puțin peste 4 ani când a plecat din țară împreună cu părinții, iar la aproape 40 de ani se poate lăuda cu o carieră de succes la Stanford și cu un loc în topul celor mai buni 5 chirurgi ai spitalului american. A lăsat confortul și toate beneficiile în urmă pentru pacienții români cu care, spune el, are o legătură specială.

„Astfel, m-am simțit dator să aduc și aici noi metode de intervenție și aparatura necesară pentru ca românii să se bucure de un tratament eficient, la fel ca cel oferit în spitalele din SUA. Ca fondator al secției de operații minim-invazive la Stanford University, vă pot spune că aceste intervenții demonstrează o diferență fantastică pentru pacienți. Aceștia se recuperează mult mai repede și mai uşor, dat fiind faptul că inciziile sunt mici, păstrând astfel țesuturile și mușchiul intact în cursul operației. „, a precizat medicul.