Un celebru profesor universitar a murit după ce a aşteptat 75 de ore rezultatele testului Covod-19, deşi era în stare critică!

Profesorul universitar doctor Ioan Pășcuță, specializat în sociologie, a decedat la Timișoara.

RomaniaTV.net
29 apr. 2020, 04:26
Un celebru profesor universitar a murit după ce a aşteptat 75 de ore rezultatele testului Covod-19, deşi era în stare critică!

Veste tristă în lumea universitară. Conf. univ. dr. Ioan Pascuta, de la Facultatea de Sociologie si Psihologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara, cu o prezenta de cateva decenii in sociologia banateana, s-a stins din viata, la trei zile dupa ce a fost internat la Spitalul Clinic Municipal din Timisoara.

Lia Olguța Vasilescu este şi ea în doliu după ce a aflat de moartea lui Ioan Pășcuță, conferențiar universitar doctor la Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Sociologie și Psihologie, Departamentul de Sociologie, cu o carieră universitară de peste 25 de ani.

Noi detalii despre starea de sănătate a ÎPS Pimen. Anunţ de ultima oră de la Patriarhie

Fostul ministru al Muncii are un doctorat în Sociologie, obținut în 2007, pe care l-a obținut sub îndrumarea lui Ioan Pășcuță.  Luni, Olguța Vasilescu a aflat că profesorul Pășcuță a decedat de la fiul acestuia, Adrian, care a postat pe facebook detalii cutremurătoare despre ce s-a întâmplat la Timișoara.

A murit profesorul Pășcuță: „Oamenii mor cu zile”

Adrian Pascuta, fiul reputatului sociolog timisorean, care conduce Oficiului Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie Timisoara, a publicat un mesaj pe Facebook in care spune ca tatal sau a murit asteptand rezultatul la a doua proba de Covid-19.

„Uneori un minut poate fi decisiv pentru a salva o viață. Joi l-am internat pe tatăl meu la Spitalul Municipal. I-a fost recoltată prima probă pentru testul COVID și a fost transferat la Spitalul Județean. Vineri dimineață a venit rezultatul negativ și i-a fost recoltată a doua probă. Deși starea sa era extrem de gravă și necesita intervenții și tratamente complexe, procedurile prevăd că până când vine cel de-al doilea rezultat pacienții să fie păstrați în zona galbenă. Au trecut 75 de ore de atunci. Tatăl meu a decedat. Tot în zona galbenă … Proba preluată vineri dimineață încă nu este nici acum analizată!!!! 75 de ore și nici un răspuns!”, a postat Adrian Pășcuță.

„Cum este posibil așa ceva?????????? Îmi pare foarte rău să o spun, dar oamenii mor cu zile. Știu că o mulțime de doctori s-au dat peste cap și au făcut tot ce era omenește posibil în condițiile date. Am tot respectul pentru acești oameni, pentru munca și dedicarea lor. Știu riscurile la care se expun și eforturile (uneori supraomenești) pe care le fac. Știu însă și persoane care nu au ce căuta în sistemul medical, persoane care își bat joc de viața noastră și de munca propriilor colegi. Și rămâne o întrebare: câte ore sunt necesare în Timișoara pentru a afla rezultatele testului COVID în cazul unui pacient aflat în situație critică???”, a încheiat Adrian Pășcuță. „Sincere condoleanțe, Adrian! A fost un om minunat și un profesor extarordinar! Dumnezeu să îl odihnească!”, i-a transmis Olguța Vasilescu fiului îndurerat.