Ministerul Sănătăţii: „Picăturile homeopate nu sunt recomandate pentru coronavirus”. Un medic vindea „antidotul” cu 50 lei

Ministerul Sănătăţii atrage atenţia că "picăturile homeopate sau alte preparate similare nu sunt recomandate pentru coronavirus". Reacţia reprezentanţilor ministerului Sănătăţii vine după ce joi un medic chirurg din București a scos la vânzare un pretins remediu împotriva coronavirus la preţ de 50 lei. 

RomaniaTV.net
19 mart. 2020, 15:06

„Mai multe informații false despre folosirea remediilor homeopate în infecția cu coronavirus au început să circule pe internet. Aceste informații nu au nicio bază științifică.

‼️Nu vă lăsați păcăliți. Picăturile homeopate sau alte preparate similare nu sunt recomandate pentru coronavirus. Pentru prevenirea sau tratarea coronavirusului, folosirea produselor homeopate în detrimentul măsurilor indicate de medici vă pot pune viața în pericol”, este avertismentul postat de Ministerul Sănătăţii pe pagina sa de Facebook.

Reacţia reprezentanţilor ministerului Sănătăţii vine după ce joi un medic chirurg din București a scos la vânzare un pretins remediu împotriva coronavirus la preţ de 50 lei. 

 

În aceeaşi zi, pe numele bărbatului care susţinea pe Facebook că a descoperit remediul homeopat cotra COVID-19 a fost depusă o plângere penală.

„Am depus azi dimineață prima mea plângere penală pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor. Împotriva unui…om care susținea că vinde leac împotriva Covid19”, a anuntat juristul Vald Gheorghe. Dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.