Un centru de vaccinare anti-Covid din Prahova a rămas fără doze. Prefectura le recomandă cetățenilor să se programeze pe platformă

Creșterea cererii privind vaccinarea anti-Covid din ultimele zile a lăsat un centru de vaccinare fără doze.

26 oct. 2021, 16:11
Un centru de vaccinare anti-Covid din Prahova a rămas fără doze. Prefectura le recomandă cetățenilor să se programeze pe platformă

Un centru de vaccinare anti-Covid din Prahova a rămas fără doze. În contextul creșterii cererii privind vaccinarea, Prefectura Prahova le-a transmis celor care doresc să se imunizeze să se programeze pe platforma online pentru a avea prioritate la vaccinare.

Persoanele care au mers să se vaccineze, marţi, la un centru din localitatea prahoveană Boldeşti Scăeni au fost reprogramate, după ce centrul respectiv a rămas fără doze de ser, au declarat reprezentanţi ai Prefecturii Prahova.

Circa 100 de persoane care au fost dispuse să aştepte au fost vaccinate după ora 12, când centrul a primit doze suplimentare de ser.

”Persoanele programate pe platformă în prealabil au prioritate, în judeţul Prahova fiind deschise în prezent 23 de centre de vaccinare. Direcţia de Sănătate Publică Prahova comunică faptul că procedura de până acum, presupunea ca centrele de vaccinare să transmită necesarul în zilele de vineri pentru săptămâna următoare, astfel încât dozele de vaccin solicitate să fie distribuite în zilele de marţi. Numărul mare de cereri din centrele de vaccinare înregistrat în ultimele zile a determinat medicii coordonatori să solicite suplimentarea numărului de doze într-un termen foarte scurt. Astfel, până la distribuirea dozelor solicitate din depozitul DSP, persoanele care s-au prezentat pentru vaccinare direct cu buletinul, au fost reprogramate”, a transmis, marţi, Prefectura Prahova.

Crește numărul persoanelor care se vaccinează!

Luni seara a fost atins un nou record. Peste 93.000 de persoane au fost vaccinate cu prima doză. E cel mai mare număr de cetățeni imunizați în această etapă, de la începutul campaniei de vaccinare. Precedentul record a fost atins sâmbătă, 23 octombrie, când 91.665 au fost imunizate cu doza 1.

Ieri au fost administrate 127.948 doze de vaccin, de două ori mai multe decât cu o săptămână în urmă, când la data de 18 octombrie, doar 62.056 de persoane au fost imunizate cu serul anti-Covid.

Potrivit ultimelor informații, ieri 93.049 de persoane s-au vaccinat cu prima doză, 9.861 au primit a doua doză, iar 25.038 de persoane s-au vaccinat cu doza booster.

Dintre românii care și-au făcut prima doză de vaccin, 47.542 au primit serul Pfizer BioTech, 1148 de persoane s-au vaccinat cu serul Moderna, 31 au primit serul de la AstraZeneca, iar 44328 de cetățeni s-au vaccinat cu doza unică de la Johnson&Johnson.

În acest weekend, în România s-au vaccinat peste 365.000 persoane, din care mai mult de 260.000 au primit prima doză. Peste 30.000 de bucureșteni s-au vaccinat numai în cadrul Maratonului din weekend, când a fost deschis câte un centru în fiecare sector al Capitalei. Continuă vaccinarea în regim de maraton şi luni şi marţi, în cadrul spitalelor militare din: Iaşi, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Braşov şi Timişoara.

Citește și Bilanţ coronavirus 26 octombrie 2021. Peste 500 de morţi şi aproape 17.000 de cazuri noi