Un centru pentru sănătatea sânului va funcţiona, din luna noiembrie, la Spitalul Universitar

Un centru integrat pentru sănătatea sânului, destinat diagnosticării şi tratării cancerului mamar, dar şi reconstrucţiei va funcţiona din luna noiembrie în Spitalul Universitar din Capitală.
Romania TV
24 oct. 2018, 11:48
Un centru pentru sănătatea sânului va funcţiona, din luna noiembrie, la Spitalul Universitar

„Azi putem să facem atât screening, diagnostic, tratament. Beneficiem cu ajutorul Casei de Sănătatea a Municipiului Bucureşti de subprogramul de protezare mamară – este cazul doamnelor care se pretează la o intervenţie chirurgicală, urmează un tratament chimioterapeutic sau radioterapeutic, după care este posibil să facă şi reconstrucţie mamară. Noi, în cadrul spitalului, putem să le asigurăm toate aceste servicii medicale”, a spus, miercuri, managerul SUUB, Adriana Nica, într-o conferinţă de presă.

În context, medicul Ina Petrescu a precizat că peste 9.000 de românce sunt diagnosticate anual cu cancer la sân, iar 3.000 îşi pierd viaţa pentru că sunt diagnosticate în stadii avansate ale bolii, când mijloacele terapeutice sunt prea puţin eficiente.

„Mersul în diferite locuri nu este benefic pentru o pacientă cu cancer la sân, ea trebuie să fie tratată într-un singur loc de către membrii unei echipe specializate în această patologie. Ea nu mai trebuie să umble din loc în loc, ea trebuie să vină într-un singur loc, pentru că boala în sine produce un stres maxim şi este devastatoare, iar timpul pierdut este astfel recuperat. (…) În acest spital, există practic toate specialităţile implicate în diagnosticul şi tratamentul cancerului la sân. Avem radiodiagnosticieni, care efectuează mamografie, ecografia la sân, tomografia computerizată, RMN, scintigrafia. Avem chirurgi oncologi şi ginecologi, avem un departament de anatomie patologică, care efectuează foarte rapid analizele specifice şi pot da un diagnostic rapid. Avem chirurgii plasticieni care efectuează reconstrucţii la sân, avem echipă de psihologi care sunt indispensabili în managementul bolii. De asemenea, kinetoterapeuţi şi o asistentă dedicată navigării pacientelor. Ea va efectua programările principale pentru investigaţii şi va ajuta echipa medicală”, a arătat Ina Petrescu.

Ea a subliniat că întreaga serie de investigaţii şi tratamente sunt decontate de către CNAS, fiind nevoie doar de un bilet de trimitere de la medicul de familie.

„Întreaga procedură de imagistică se va efectua în general prin spitalizare de zi. În momentul în care va face tratamentul chirurgical va avea spitalizare continuă. Permanent va fi monitorizată, fiind acoperite toate procedurile prin Casa de asigurări, inclusiv reconstrucţia dacă este cazul. (…) Centrul poate trata în jur de 100 de femei pe lună pentru că sunt mulţi medici implicaţi şi fiecare poate prelua cazurile. Sunt peste zece medici care pot prelua cazurile”, a punctat Ina Petrescu.

Medicii susţin că durata de la suspiciunea clinică la debutul tratamentului scade cu aproximativ 70%, sporind şansele de vindecare datorită întâlnirilor săptămânale ale board-ului de medici din discipline diferite, care stabileşte cu acurateţe planurile terapeutice.

Abordarea pluridisciplinară a cazurilor este asigurată de un tumor board dedicat sânului, format din oncolog, radiolog, anatomopatolog, chirurg general, ginecolog, chirurg plastician.

Centrul va funcţiona în ambulatoriul Spitalului Universitar.

DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Un gigant din Ungaria dă o nouă lovitură puternică pe piața din România. Va dezvolta o super afacere, în județul unde vor să se mute foarte mulți români
Capital.ro
S-a aflat de ce s-au anulat alegerile. Americanii au făcut urgent anunțul: „Actorul rău este...”
Playtech.ro
Stațiunea superbă din Grecia cu ape turcoaz și liniște totală, la prețuri mai mici ca pe litoralul românesc
DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Adevarul
Care este adevărata relație a lui Simion cu Georgescu: „S-a debarasat deja de el”
wowbiz.ro
Anunț de ultimă oră despre fiul Ozanei Barabancea, internat la ATI după ce a făcut infarct la 24 de ani: „Acum...” 
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Alertă maximă de la Google. Mare grijă când faci asta
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Încă trei zile libere pentru toti angajații, în luna iunie
Cancan.ro
A intrat cu Maserati în Loft! Dani Leș a revenit de 1 Mai la mare alături de iubita lui, cea mai tunată din România!
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Băsescu, demascat. Pe cine conducea fostul președinte din culise: Să nu ne mai alintăm, el era șeful...
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
Lumea muzicii este în doliu! Îndrăgita artistă care a pierit la 66 de ani, după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări: „O forţă a naturii şi o apărătoare a drepturilor omului”
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Diaspora are alți favoriți la prezidențiale. Ce scor surprinzător face Crin Antonescu în străinătate
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
O stațiune emblemă a litoralului românesc este amenințată cu dispariția. Turiști, alungați de intervențiile ce ar fi trebuit să o pună în valoare