Un cercetător a gustat o apă veche de TREI MILIARDE de ANI. Vezi ce gust are

După ce o echipă de cercetători a descoperit în fundul unei mine din Canada mai multe pungi de apă preistorică, veche de aproximativ 3 miliarde de ani, unul dintre aceştia a şi gustat-o. Cu toate că este deosebit de importantă pentru ştiinţă, apa nu este potabilă, deoarece este foarte sărată.

18 iun. 2013, 17:28
Un cercetător a gustat o apă veche de TREI MILIARDE de ANI. Vezi ce gust are

Barbara Sherwood Lollar, una dintre cercetătoarele care au făcut uimitoarea descoperire, a recunoscut că a gustat ciudata apă, considerată o adevărată capsulă a timpului, dar spune că este „excepţional de sărată şi are o culoare portocalie”, potrivit Daily Mail.

Citeşte şi Pungi de apă cu o formă de viaţă preistorică, descoperite într-o mină din Canada

Similaritatea dintre rocile din Canada şi cele descoperite pe suprafaţa planetei Marte i-a făcut pe cercetători să se gândească la posibilitatea descoperirii de astfel de pungi de apă nşi pe planeta vecină. Lichidul descoperit în mină este considerat cea mai veche apă de pe planetă şi ar putea conţine diferite forme de viaţă, cu toate că are un gust teribil.

Din cauza reacţiilor între apă şi piatră, este extrem de sărată. Este mai rea decât apa de la robinet. Are consistenţa siropului de arţar. Este incoloră atunci când ţâşneşte, dar în contactul cu oxigenul devine portocalie din cauza formării mineralelor din ea, în special a fierului. Cu siguranţă nu vrei să bei aşa ceva„, a declarat profesoara îndeajuns de curajoasă să testeze apa personal.

Citeşte şi A fost descoperită cea mai veche galaxie spiralată

Cu toate acestea, informaţiile păstrate în apă sunt deosebit de interesante pentru cercetători, care pot afla mai multe informaţii despre clima din perioada respectivă.