Un cetăţean ceh a format o nouă republică în Europa. Cum obţii cetăţenie VIDEO

Publicat: Marţi, 29 Martie 2016 10:37 // Actualizat: Marţi, 29 Martie 2016 10:37 // Sursa: romaniatv.net

Vit Jedlicka, un cetăţean de origine cehă, a găsit un teren în Europa despre care spune că nu aparţine niciunei ţări şi a decis să fondeze acolo Republica Liberland. Ulterior, s-a autoproclamat preşedintele ţării de 7 km pătraţi, care este situată între Croaţia şi Serbia.

Deşi teritoriul este disputat de cele două guverne ale Croaţiei si Serbiei, acesta nu este deţinut de niciuna dintre ţări. Aşadar, cetăţeanul ceh a creat un site Liberland-ului, i-a atribuit un steag şi o stemă şi a numit drept limbi oficiale ceha şi engleza. De asemenea, după ce a organizat o campanie de a găsi 5.000 de cetăţeni, republica a devenit populară în lumea virtuală şi peste 160.000 au trimis cereri pe site pentru a obţine cetăţenie, potrivit Mediafax.ro.

Pe de altă parte însă, teritoriul este revendicat de o altă naţiune, numită Paraduin, iar ceea ce vor face Croaţia şi Serbia cu privire la acest teritoriu va rămâne de văzut. 

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Croatia Liberland Paraduin Serbia Vit Jedlicka
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
29 mar 10:58
... Vit Jedlicka, un cetăţean de origine cehă, a găsit un teren în Europa despre care...
29 mar 10:48
...un teren în Europa despre care spune că nu aparţine niciunei ţări şi a decis să fondeze acolo Republica Liberland. Citește mai departe… Source: romaniatv.net ...
1
EUR
4.7612
RON
27 May
noapte 15 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H