Un cetăţean olandez deţine peste 50 de spaţii comerciale în Centrul Vechi: „Clădirile noastre au trecut printr-un amplu proces de consolidare şi modernizare”

Jumiruto, o companie deţinută de investitorul de origine olandeză Baakman Johannes Jozefus Maria, a ajuns la un portofoliu de 50 de spaţii comerciale în Centrul Vechi din Bucureşti, spaţii printre chiriaşii cărora se numără businessuri din HoReCa şi din domeniul modei.

27 mai 2022, 13:34
Un cetăţean olandez deţine peste 50 de spaţii comerciale în Centrul Vechi: „Clădirile noastre au trecut printr-un amplu proces de consolidare şi modernizare”

Radu Moldoveanu, reprezentant al companiei, spune că Jumiruto a cumpărat toate aceste spaţii din Centrul Vechi de la mai mulţi cetăţeni olandezi, începând cu anul 2000. Jumiruto, al cărei cod CAEN indică activităţi de închiriere şi subînchiriere a bunurilor imobiliare, este deţinută, potrivit datelor de pe platforma de analiză financiară Confidas.ro, de investitorul de origine olandeză Baakman Johannes Jozefus Maria, care mai deţine, totodată, şi 50% din compania ce operează Magazinul Bucureşti, tot din Centrul Vechi, alături de Heinen Gerard.

Jumiruto a avut în 2020, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe, o cifră de afaceri de 915.000 de lei şi un profit de 450.000 de lei, ceea ce înseamnă o marjă de profit de 50%.

„Spaţiile au fost funcţionale, dar nu pentru un comerţ de calitate. Pe măsură ce le-am achiziţionat, clădirile noastre au trecut printr-un amplu proces de consolidare şi modernizare. Sunt ocupate în proporţie de peste 95%, ceea ce este normal”, spune Radu Moldoveanu, pentru ZF.

Citeşte şi: Şeful ANAF: „Nu este o prioritate pentru mine, acum, să alerg după un profesor sau după o manichiuristă”