Şeful ANAF: „Nu este o prioritate pentru mine, acum, să alerg după un profesor sau după o manichiuristă”

Lucian Heiuş, şeful ANAF, informează că a făcut câteva programe de informare prin care le atrage atenţia profesorilor că trebuie să plătească impozit pentru meditaţii. De aemenea, acesta a ţinut să menţioneze că în momentul de faţă nu reprezintă o prioritate să vâneze cadrele didactice care nu-şi plătesc taxele.

27 mai 2022, 09:50
Şeful ANAF: „Nu este o prioritate pentru mine, acum, să alerg după un profesor sau după o manichiuristă”

Şeful ANAF a declarat, joi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că preferă ca pe mica evaziune să meargă pe prevenţie, pe programe de informare.

Şeful ANAF: Profesorii trebuie să plătească impozit pentru meditaţii, dau şi un exemplu pentru tinerii pe care îi modelează

Citeşte şi Închisoare pentru românii care nu-şi plătesc impozitele. ANAF pune tunurile pe rău-platnici

Lucian Heiuş spune că a luat câteva măsuri pentru a creşte numărul celor care plătesc impozite. A trimis nişte scrisori pentru a vedea dacă va creşte conformarea fiscală la plată, arătând că în Bucureşti Ilfov a trimis la saloanele de înfrumuseţare, la Cluj şi Sibiu a trimis la profesori şi în Braşov şi Constanţa, zone de turism, a trimis scrisorile pentru cei care închiriază turiştilor.

”Sunt acţiuni de prevenţie, eu cred foarte mult în prevenţie, degeaba mă duc astăzi şi îl amendez, eu vreau chiar să nu mai facă aşa ceva. Vrem ca acel individ, societăţi care sunt obişnuite să facă evaziune fiscală să înţeleagă că nu se mai poate”, a spus şeful ANAF, potrivit News.ro.

Heiuş a precizat că meditaţiile trebuie impozitate, deoarece reprezintă un venit de natură materială pentru care trebuie să se plătească impozit. Şeful ANAF a declarat că i-a sfătuit pe profesori să-şi facă PFA.

”Nu este o prioritate pentru mine, acum, să alerg după un profesor, sau să alerg după o manichiuristă care lucrează opt ore la salon şi poate mai lucrează două cliente sau trei seara acasă, în sufragerie, dar nu este normal să se întâmple acest lucru. Prefer ca pe mica evaziune să merg pe prevenţie, pe programe de informare”, a mai spus Heiuş.

Acesta a menţionat că profesori ar trebui să dea un exemplu prin plata acestor impozite în faţa acelor tineri pe care îi modelează, prin meditaţiile pe care le dau.

Citeşte şi ANAF, primii pași spre digitalizare. Românii scapă de birocrație, anunțul a fost făcut chiar de președintele instituției