Un chinez s-a răzbunat pe Ambasada Japoniei pentru că bunica lui a fost prostituată de război

Poliţia sud-coreeană a arestat un chinez care a aruncat cu cockteiluri Molotov în Ambasada Japoniei din Seul, în semn de răzbunare că bunica lui a fost forţată de către soldaţii japonezi să se prostitueze în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.  

RomaniaTV.net
08 ian. 2012, 15:27
Un chinez s-a răzbunat pe Ambasada Japoniei pentru că bunica lui a fost prostituată de război

Barbatul, în vârstă de 38 de ani, a aruncat patru cockteiluri Molotov, duminică dimineaţa, în sediul ambasadei nipone din Seul, în zidurile clădirii, informează presa franceză. El a revendicat şi incendierea, la 26 decembrie, anul trecut, a sanctuarului Yasukuni din Tokyo, simbol al Japoniei din anii ’30 si ’40.

Chinezul a fost arestat şi este în anchetă. Este originar din provincia Guangzhu, din sudul Chinei şi a ajuns în Coreea de Sud cu viză turistică. El le-a declarat poliţiştilor că a vrut să o răzbune pe bunica lui, care a ajuns „femeie de reconfortare” pentru soldaţii japonezi, în bordeluri militare, în timpul celui de-al doilea război mondial.

Potrivit istoricilor, aproximativ 200.000 de femei au fost forţate să fie prostituate pentru soldaţii japonezi în bordeluri din China, Coreea sau Filipine. Acest trist episod al istoriei a fost trecut multă vreme sub tăcere. Japonia şi-a cerut până la urmă scuze pentru felul cum au fost tratate femeile în timpul războiului, dar a negat că ar fi fost autoarea înfiinţării acelor adevărate lagăre sexuale.