Un chirurg de la Spitalul Militar, REŢINUT pentru luare de MITĂ. Acesta nu are voie să părăsească localitatea

Un medic de la Spitalul Militar din Bucureşti a fost reţinut, marţi dimineaţă, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce a fost prins în flagrant în timp ce lua mită. Mai mult, acesta a primit şi interdicţie de a părăsi localitatea, potrivit unei decizii luate de Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti, prin care s-a respins propunerea de arestare formulată de procurori.

24 sept. 2013, 07:49
Un chirurg de la Spitalul Militar, REŢINUT pentru luare de MITĂ. Acesta nu are voie să părăsească localitatea

Colonelul doctor Iancu Mocanu, şeful secţiei Chirurgie Cardiovasculară II de la Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei „Vasile Cândea”, a fost reţinut pentru luare de mită, fiind prins în flagrant când primea 2.000 de euro de familia unui pacient cu o afecţiune cardiacă gravă.

În schimbul acestei sume, medicul urma să îl interneze pe pacient şi să îi facă investigaţiile medicale pentru o intervenţie chirurgicală, se arată într-un comunicat de presă al DNA. Medicul Iancu Mocanu a fost prins în flagrant luni, în timp ce primea cei 2.000 de euro ceruţi de la un apropiat al pacientului, denunţător în cauză.

Procurorii militari de la Direcţia Naţională Anticorupţie au organizat flagrantul şi l-au reţinut pe colonelul doctor Iancu Mocanu pentru luare de mită.

De asemenea, medicul a primit şi interdicţie de a părăsi localitatea, potrivit unei decizii luate, marţi, de Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti, prin care s-a respins propunerea de arestare formulată de procurori, scrie Mediafax. Hotărârea instanţei nu este însă definitivă, ea fiind deja atacată de procurori la Curtea Militară de Apel Bucureşti.

Citeşte şi Un medic renumit din Iaşi, reţinut pentru luare de mită. În biroul avea sume uriaşe de bani