Un chirurg va fi din nou urmărit penal pentru uciderea unei adolescente

Magistraţii de la Tribunalul Vaslui au dispus restituirea către procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, în vederea refacerii urmăririi penale, a dosarului în care medicul chirurg Octavian Marcu, din Bârlad, este suspectat că ar fi omorât o minoră în vârstă 16 ani.

09 iul. 2014, 13:36
Un chirurg va fi din nou urmărit penal pentru uciderea unei adolescente

Chirurgul, acuzat de dispariţia minorei, care i-a fost pacientă şi cu care ar fi întreţinut relaţii intime chiar în incinta Spitalului Municipal „Elena Beldiman” din Bârlad, a fost scos de sub urmărire penală în luna februarie a acestui an, când procurorul criminalist a arătat că nu există indicii clare potrivit cărora fata ar fi decedată.

Familia adolescentei dispărute a contestat scoaterea de sub urmărirea penală a doctorului, iar judecătorii au admis săptămâna aceasta plângerea familiei, astfel că procurorii vor trebui să redeschidă dosarul şi să reia cercetările, după cum se arată pe portalul instanţei vasluiene.

În alt dosar, în care medicul este cercetat pentru act sexual cu un minor şi şantaj, competenţa a fost declinată către Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad.

Poliţiştii criminalişti au efectuat în luna iulie a anului trecut percheziţii la mai multe proprietăţi – locuinţe, terenuri şi autoturisme – ale medicului chirurg de la Spitalul de Urgenţă ”Elena Beldiman” din Bârlad. Percheziţii au avut loc şi la camera de gardă a spitalului bârlădean, unde Octavian Marcu ar fi întreţinut mai multe raporturi sexuale cu minora dispărută.

Tânăra, care învăţa la un liceu din Bârlad, ar fi început o relaţie cu medicul chirurg Octavian Marcu, care este căsătorit, după care l-ar fi şantajat pe acesta că face publică relaţia.

După mai mult de trei luni de la declanşarea cercetărilor, poliţiştii din Bârlad şi-au declinat competenţa în favoarea procurorilor de la Parchetul Tribunalului Vaslui, care au deschis dosar penal pentru omor în cazul dispariţiei adolescentei, principalul suspect fiind chirurgul Octavian Marcu.

Medicul, care deţine şi funcţia de consilier local, a fost exclus din PDL anul trecut, din cauza faptul că ar fi adus, prin implicarea în acest caz, grave prejudicii de imagine partidului. El activează în continuare în Consiliul Local Bârlad, ca independent.