Un ciclon face prăpăd în Italia. Autorităţile i-au sfătuit pe localnici să nu iasă din locuinţe

Este alertă maximă în Sudul Italiei, unde un ciclon face prăpăd. Furtuna este însoţită de ploi torenţiale şi rafale de vânt cu o viteză de până la 100 de kilometri pe oră, iar autorităţile i-au sfătuit pe localnici să nu iasă din locuinţe. Ploile abundente şi valurile provocate de vântul puternic din ultimele zile au inundat şi oraşul Veneţia.

08 nov. 2014, 11:04
Un ciclon face prăpăd în Italia. Autorităţile i-au sfătuit pe localnici să nu iasă din locuinţe

Furtunile şi inundaţiile de proporţii devastează zone întinse din Italia. Printre cele mai afectate oraşe au fost Roma şi Veneţia. Apele mării au transformat Veneţia într-un oraş plutitor, însă turiştii nu s-au speriat. Ba mai mult, s-au aşezat la terase în ciuda faptului că apa le ajungea până la genunchi.

În centrul oraşului veneţian, care a fost inundat în proporţie de 70%, apa a depăşit un metru adâncime în anumite zone.

Autorităţile italiene i-au sfătuit pe locuitorii din sudul ţării să rămână în case în aşteptarea unui ciclon violent. o persoană şi-a pierdut viaţa după ce a fost luată de viitură.

Sicilia, care s-a confruntat în ultimele zile cu inundaţii puternice şi chiar tornade, nu a scăpat de sub ameninţarea vremii. Zona este măturată acum de un ciclon, care se îndreaptă spre Grecia.

Până acum, vremea extremă a provocat perturbarea gravă a traficului rutier şi feroviar în Italia. Apele şi copaci rupţi de vânt au dus la blocarea a zeci de drumuri. Afectaţi au fost şi fermierii de la marginea Romei, unde zeci de animale au murit înecate.

Trei oameni au murit în urma inundaţiilor care au lovit Franţa, Elveţia şi Slovenia.